MatematikTutkusu.com Forumları

A' dan Z ye Matematik Konu Başlıkları ?

Fatihhhhhh 19:25 01 Nis 2011 #1
Şimdi farz edin ki matematiği hiç bilmeyen biri var. En basitinden başlayarak, en uzman konusuna kadar sırasıyla yazabilirmisniz. yani atıyorum mesela logaritma öğreniceksin ondan önce üslü ifadeleri, köklü ifadeleri, çarpanlara ayırmayı ve fonksiyondan anlamak gerek, bunlardan biri eksik olduğunda logaritmayıda eksik anlıyoruz logaritmayı eksik anlayınca başka konuyu eksik anlıyoruz, zincirleme gidiyor... bu karşmaşayı önelemek için sırasıyla öğrenmek lazım.

atıyorum;

1. Sayıların tanımı
2. toplama çıkarma çarpma bölme
3. üslü ifadeler
4. karekök
X..................
50.determinant
X....
70.türev

gibi... bir harita çizilirse çok faydalı olucak. Rica ederim çok detaylı olsun

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 22:42 01 Nis 2011 #2
Bu kişiye ilkokuldan anlatmaya başlamayacağımız için lise müfredatındaki 9,10,11,12 sınıflardaki müfredatı takip edeceksiniz. Çünkü tam sizin dediğinizi düşünerek hazırlıyor bunu eğitim uzmanları.

dreaman26 22:53 21 Eki 2013 #3
Öncelikle böyle bi site hazırlayarak bienim gibi matematik hakkında hiç bir bilgisi olmayanlara,okuyanlara sınavlara hazırlananlara emek harcayıp yardımcı oldugunuz için çok teşekkür ederim.Ben 31 yaşındayım ve matematik konusunda meraklı ama çok bilgisiz olduğum için matematiği kendi imkanlarımla ve sizin gibi duyarlı hocalarımız sayesinde 0 dan öğrenmek istiyorum.Ben gerekirse ilk okul konularından başlayıp öğrenmek istiyorum.Arkadaşın dediği gibi bir paylaşımda bulunabilirseniz benim için de çok faydalı olacak.Şimdiden çok çok teşekkür ederim.

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 22:55 21 Eki 2013 #4
Öncelikle böyle bi site hazırlayarak bienim gibi matematik hakkında hiç bir bilgisi olmayanlara,okuyanlara sınavlara hazırlananlara emek harcayıp yardımcı oldugunuz için çok teşekkür ederim.Ben 31 yaşındayım ve matematik konusunda meraklı ama çok bilgisiz olduğum için matematiği kendi imkanlarımla ve sizin gibi duyarlı hocalarımız sayesinde 0 dan öğrenmek istiyorum.Ben gerekirse ilk okul konularından başlayıp öğrenmek istiyorum.Arkadaşın dediği gibi bir paylaşımda bulunabilirseniz benim için de çok faydalı olacak.Şimdiden çok çok teşekkür ederim.
İlk öncelikle Merhabalar,
Merak ettim neden matematik öğrenmek istiyorsunuz?

dreaman26 23:32 21 Eki 2013 #5
Ben meslek lisesi sayısal bölümü mezunuyum ve işimde ilerleyebilmek için En az 2 yıllık üniversite okumam lazım bu yüzden....

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm