Natalie Mars Oduncu » Sayfa 3 Natalie Mars
  Yükleniyor, lütfen bekleyiniz!
9 Şubat 2009
yazan: fat75

Facebookta paylaş
Bir oduncu bir odunu 8'e parçalamak için 56 dk. uğraşıyor. Aynı oduncu bir odunu 10'a parçalamak için kaç dk. uğraşması gerekir.
Yeterince açık olduğuna inanıyorum.

avatar
tümay 6 May 2009 22:48 | Üye
8 bolmek için 7 kesim yapılır 10 a bolmek içinse 9 kesim denklem sorusu oldugu için cvp=72
   
avatar
emir13 26 Nisan 2009 19:39 | Üye
(9.56)/7 den cevap 72 bulunur
   
avatar
hassen76 23 Nisan 2009 19:47 | Üye
arkadaşlar bir odunu 8 e bölmek için 7 işlem yapılır benzer şekilde 10 a bölmek için 9
orantılarınızı buna göre kurun
   
avatar
matematik tutkunu 21 Nisan 2009 17:50 | Üye
8 parçaya blmek için 7 kesim gerekir 56 BÖLÜ 7 8     8 x9=72
   
avatar
ofali 18 Mart 2009 17:55 | Üye
8 parçaya 7 darbede böler 56/7=8 dakikada 1 darbe
10 parçaya 9 darbede böler 9*8= 72 dakika
   
avatar
izmirlimemet 18 Mart 2009 00:32 | Üye
Ben herkesden farklı buldum cevabı verildi mi bilmiyorum ama biraz değişik birşey düşündüm.

İlk başta 8 odunu bu kişi ortadan ikiye böler.Sonra bu ikiye bölünmüş odunları bir yataylamasına bir dikeylemesine böler ve 8 parça çıkar bu işlemi 5 tane kesme işlemiyle yapar yani  ; 56:5=11.2 dir.

Daha sonra 10 odunuda 5 kesimde parçalar parçalar.

Yani cevap 11.2 çarpı 5 den=56 dıır.

Cevap = 56 dkk diyorum.
   
avatar
kollama 12 Mart 2009 20:55 | Üye
bence 72 çünkü 8 parça için 7 kesim yapılır

7             56
9              ?

yani 56:7=8 8.9=72
   
avatar
3 8 Mart 2009 19:24 | Üye
ben bu soruya daha farklı bir bakış açısı sunuyorum.bir kelime oyunu olabiri çünkü ona bölünmek istenen odun 8e bölünen odun ile aynı yani kesilmesi gereken 2 parça var şimdi de denklem kuralım 8 parça 56 dakikada bölünürse bir parça 7 dk. da kesilir.2 parça kaldığında 14 dk. sonra aynı odun 10 parçaya bölünmüş olur.wink ama sağlam bir odun 70dk. da 10 parçaya bölünmüş olur
   
avatar
mephisto11 8 Mart 2009 11:42 | Üye
beyler cevap 70 iş bitmiştir.:D
   
avatar
ramazan ülkücü 6 Mart 2009 20:34 | Üye
56/8=7   7.10=70 yani 10parçaya bölmesi için 70 dk uğraşır
   

Zorunlu

Zorunlu