Yükleniyor, lütfen bekleyiniz!
10 Şubat 2009
yazan: mhmtrs

Karıncanın azmi ! google ara
Facebookta paylaş
altBir karınca 20 metrelik bir direğe tırmanmaya çalışıyor. Birinci gün 4 metre çıkıyor ve günün sonunda 3 metre aşağı kayıyor. ikinci gün yine 4 metre çıkıyor ve günün sonunda 3 metre aşağı kayıyor. Karınca her gün bu şekilde tırmanırsa kaç günde direğin tepesine çıkar?

halil ibrahim | 14 Eylül 2009 17:24 | Üye
avatar
17. günde çıkar.Çünkü 17. günde 4 sıçrar 3 aşağına inemez
   
galip43 | 6 Temmuz 2009 13:04 | Üye
avatar
karınca 4 metre çıkıp 3 metre iniyorsa yani günde 1 cm yol alıyor 
 
günde 1 cm alırsa 20 cm yi 20 günde çıkar
   
Ganyan | 27 Haziran 2009 23:14 | Üye
avatar

Ben grkann katılıyorum mantıksal olarak 1 gunde 1 metre cıkabılıyorsa demekkı 20 metreyı 20 gunde cıkar



Eger tepeye cıktıgında kayıosa 20 gunde yoksa 17 gunde cıkar
   
burakerkec | 4 Haziran 2009 10:33 | Üye
avatar
20 günde tırmanır çözümü:

 her gün 4-3 metre tırmanır yani her günün sonunda 1 metre yukarı çıkmış olur

arkadaşların düşünceside şöyle doğru her günün sonunda 1 metre ise 16 günün sonunda 16 metre çıkar 17. günün başında da 4 metre çıkıyor tepesine ulaşarak kaymıyor ikisi de doğru olabilir
   
Sancholanies | 27 May 2009 14:23 | Üye
avatar
Cevap Kesinlikle 16'dır. Çünkü; Direğin Uzunluğu 20 M'dir.19, 18 ve 17. Günlerde 4 M'lik Bir Yol Kat Edemez. Karınca 4 M Çıkıp 3 M Alçaldığı İçin. 20 M'lik Bir Direğe Ayak Bastığı İlk Gün 16. Gün Olur.
Çözüm;
Her Gün 4 M Tırmanıp 3 M Kaydığı İçin Bir Günde Ne Kadar Tırmanabileceğini Bulalım.
4-3=1 M Bir Günde Tırmandığı Direğin Uzunluğu...
Her Gün 4 M Tırmanıp 3 M Kaydığına Göre Karıncanın Hangi Günde 4 M Tırmanma Görevine Devam Edemeyeceğini Öğrenmek İçin...
20-4=16
On Altıncı Gün 4 M Tırmandı Zamanda Direğin Sonuna Varabileceği Burada Netleşmiştir...
Arkadaşlar On Yedinci Gün 4 M Tırmanırsa Yirmi Bir Metreye Ulaşmış Olur. Oysaki Direğimizin Uzunluğu 20 M'dir.

2003 ÖSS'ye Hazırlık Kitabı SAYFA:82
                                ALINTIDIR.
   
çiğsem | 27 May 2009 10:37 | Üye
avatar

bencede 17 qünde ulaşır

her qün 4-3=1 ise

16.1=16 ypr

16+4=20 ypr

ve 20. mtrye 17 qünde uLaşrwink

   
71BUGRA71 | 16 May 2009 19:26 | Üye
avatar
bencede 17. günde ulaşır 16. gün 16 metre çıkar 17.gün gece olmadan 4 metre çıkar böylelikle ulaşır...
   
seri | 15 May 2009 12:57 | Üye
avatar
17 olur
   
seri | 13 May 2009 15:35 | Üye
avatar
her gün 4 m gidiyor ama akşam 3 metre kayıyor bu yüzden de bir günde 1 m çıkıyor anlamına gelir bu sayede de 20 günde direğin tepesine varır
   
tümay | 6 May 2009 22:45 | Üye
avatar

16.gün 16 metre cıkar 17.gün 4 metre cıkınca kaymadan tepeye ulasmıs olur

   

Zorunlu

Zorunlu