1. #1

    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer

    Geometri nasıl hallederim ?

    Selamlar arkadaşlar dgs için açacaktım ama bölüm bulamadıgım için buraya açtım .

    Öncelikle kpss ve dgs 'de geometri aynı sanırım .Ve geometri bilgim 0 arkadaşlar dgs ye 6 ay var bunu 6 ayda halledebilirmiyim .

    Bunun için önerileriniz nedir ? kaynak olarak hangi kitapları önerirsiniz .Nasıl bir yol izlemeliyim ? Ayda kaç konu bitirmeliyim .Konuları hızlıca bitirip sorumu çözmeliyim .Lütfen yardımlarınızı bekliyorum .

    Üçgende Açı , Alan vb.
    - Çokgenler, Paralel Kenar, Dikdörtgen, Kare, Yamuk-Deltoid, Çember-Daire , Analitik Geometri, Katı Cisimler

  2. #2

    Grubu
    Site sahibi
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Eğer gerçekten hiç bir bilginiz olmadığını düşünüyorsanız 6 çok fazla çalışman gerekecektir. Geometriye minumum 3 saat ayırabilirmisin günlük?

  3. #3
    MKE
    MKE isimli üye şimdilik offline konumundadır

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    Zaten üçgeni kavrar ve üçgenin özelliklerini iyi kullanırsanız geriye pek bir şey kalmıyor. Geometri genel olarak en çok soru sorulan ders. Ama soru tiplerinin çözümlerini gördükten sonra ne kadar kolaylaşacağını tahmin edemezsiniz. Gözünüzde büyütmeyin yeter. Çözemediğiniz soruları hemen çözdürmeye çalışın. Forumda da çok iyi geometri çözen kullanıcılar var. Eminim yardım edeceklerdir. Özele gelirsek, aynı konular LYS için de var, DGS'nin nasıl bir sınav olduğunu bilmiyorum o yüzden LYS kitapları yetmez mi ayrıntı mı olur fikrim yok. Bence araştırın, çözümlü örnekler içeren iyi bir konu anlatım kitabı alın, vaktiniz bolsa kolay bir soru bankası ile kuralları pekiştirirsiniz, daha sonra zor bir soru bankası ile uzmanlaşırsınız. İyi çalışmalar.

  4. #4

    Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf
    Merhabalar,
    En sevdiğim alandır Geometri.Bu işin erbabı değilim,belki çoğu "ygs-lys" sorusunu "zor soru çözdüğümden dolayı" rahat çözüyor olabilirim ya da ne bileyim denemelerde fulleyebiliyor olabilirim fakat bu işte yeterince "uzman" olduğum anlamına gelmez.İşin olimpik boyutunu düşünürsek.

    Her neyse,ben kendi deneyimlerimden size tavsiyelerde bulunayım fakat dediğim gibi işin erbabı olmadığımdan dolayı daha usta hocalarımızın yorumlarınızı almanız daha da yararınıza olabilir.

    İlk öncelikle sizi geometriden soğutacak kitaplardan uzak durun : piyasada böyle kitaplar çok bilhassa "fen bilimleri"nin "final"in geometri kitapları.Adam işlem yığınını döküyor önünüze sonra da bakın bu sorunun çok benzeri çıkar diyerek size geometri değil matematik çözdürüyor resmen.

    Piyasadaki kitaplardan Mustafa Yağcı Hocamızın Kitaplarını çok beğeniyorum.Çok çözümlü örnek içermemesine karşın özellikle benim gibi "neden?" sorularına cevap arıyorsanız bu kitap tam size göredir emin olun.

    Daha sonra kolay olması açısından "kolay olması kötü sorular içerdiğini gerektirmez;bilakis soruları da güzeldir." Esen yayınlarının kitaplarını temin edebilir ve daha sonra "Birey B-C" seri kitaplarıyla bu işin "olimpik kısmını" atlarsak uzmanı olabilirsiniz.

    Platon Akademisinin kapısına "geometri bilmeyen giremez!" yazmıştır. Şuanda da sistem öyle işliyor : Türkiye'de geometri netleri çok düşük olduğundan ancak geometriyi hakkıyla yapanlar öne geçiyor.

    Hakkıyla yapanların aralarında olmanız dileğiyle.
    Sağlıcakla.

  5. #5

    Grubu
    Üye
    İş
    Diğer
    Şu konuyu yeniden güncelleyim .1 yılı geçmiş . Nedendir bilmiyorum konuyu açtığım zamanlarda geometriye başlayamadım .Bu yaz artık başlamak istiyorum.Önerebileceğiniz ygs vs. kaynak öneriniz var mı ?

  6. #6

    Grubu
    Üye
    İş
    Üniversite
    Ben Antrenmanlarla Geometri setini kullanmıştım iki kitaptı. Bana çok faydası oldu. Bayağı bir temelden alıyor ama kitap.


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. Cevap: 0
    Son mesaj : 26 Şub 2013, 00:29
  2. nasıl:)
    babazeg bu konuyu 9. sınıf matematik soruları forumunda açtı
    Cevap: 8
    Son mesaj : 07 Ağu 2012, 17:18
  3. Analitik Geometri Orta Nokta Bulma Formülü - Nasıl Bulunur
    Serkan A. bu konuyu Geometri Formülleri forumunda açtı
    Cevap: 10
    Son mesaj : 21 Oca 2011, 00:50
  4. Analitik Geometri İki Nokta Arasındaki Uzaklık Formülü - Nasıl Bulunur
    Serkan A. bu konuyu Geometri Formülleri forumunda açtı
    Cevap: 0
    Son mesaj : 21 Oca 2011, 00:03
  5. Analitik Geometri Üçgenin Ağırlık Merkezi Formülü - Nasıl Bulunur
    Serkan A. bu konuyu Geometri Formülleri forumunda açtı
    Cevap: 0
    Son mesaj : 20 Oca 2011, 23:58
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları