1. #11

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    12. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    matmania, bu şekilde 5 soru sınırını geçiyorsun. Dikkat et lütfen
    O 5 sorunun a b c d şıkları Geçmiyorum Normalde..
    Sanal dünyada çok şeyin varsa;
    Hayatta hiçbir şeyin yok demektir..

    Matematikle ilgin yoksa;
    Ölmüşsün demektir.

    Mantıkla işin yoksa;
    Kusra bakma zaten doğmamışsın demektir.

  2. #12

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite

    Sponsorlu Bağlantılar

    O 5 sorunun a b c d şıkları Geçmiyorum Normalde..
    Birbirinden bağımsız 5 fazladan soru var orada

  3. #13

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni

    Sponsorlu Bağlantılar

    Örnek..)80 soruluk bir sınavda 4 yanlışın bir doğruyu gotürmektedir.Her nete 4 puan verilmektedir.Tüm soruları yanıtlayan bir öğrenci180 puan aldığına göre, kaç soruyu doğru yanıtlamıştır?
    A)40 B)44 C)48 D)50 E)52
    her 4 yanlış cevap toplamdan 4.5=20 puan azaltır.
    tüm soruları doğru yanıtlasaydı, 4.80=320 puan alacaktı. ama,
    320-180=140 puan eksiği var.
    140/20=7
    7 defa 4 yanlış bir doğruyu ***ürmüştür. yani 7*4=28 yanlış, 80-28=52 doğru soru cevaplamıştır.


    ya da puanları hiç katmadan
    180/4=45 net.
    80-45=35

    her 4 yanlış bir doğruyu ***ürdüğünden, her 4 yanlışta 5 net ve 1 doğrusu azalmaktadır.
    35/5=7
    7 doğru silinmiştir.
    45+7=52
    3 tür beyin vardır.
    Küçük beyinler, insanları;
    Orta beyinler, olayları;
    Büyük beyinler, fikirleri;
    tartışır.

  4. #14

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf
    Yolun tamamı 2x olsun.O halde Hızlı olan araç

    x+120 = 60t

    Yavaş olan araç

    x-120=30t kadar yol alır.

    x+120=2x-240
    x=360

    Araçlar kafa kafa geldiğinden Hızları toplanır x=360 yolun tamamı = 720

    720=90t
    72=9t
    t=8 olur.(8 saat sonra karşılaşacaklar)
    -----------------------------------
    Saat 6 da çıkan 8 saat sonra yani 14:00'da 480 km yol katetti ve C'ye vardı.
    Saat 8 'de çıkan saat 14'de 6.30=180 km yol katetti
    240-180=60 kmlik yol var daha.

    Karşılaşma = 60=90t => 2=3t t=2/3 t = 40 dakika oluyor.Ama bu durumda c de karşılaşmıyorlar ki ?

  5. #15

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    2)
    Önce iki aracın, yolun B tarafındaki yarısı üzerinde karılaşacaklarını tespit edelim.
    İki araç, B deki hareket ettikten t saat sonra karşılaşsın.

    A dan çıkan, B deki hareket edene kadar 120 km yol alıyor.
    İkisinin hızları toplamı 90 olduğundan yolun tamamı 120+90t olur.
    yarısı 60+45t

    Öbür taraftan bu yarı yolyol, 30t+120 ye eşit olduğundan
    60+45t=120+30t
    t=4
    saat 12:00 de karşılaşırlar.
    3 tür beyin vardır.
    Küçük beyinler, insanları;
    Orta beyinler, olayları;
    Büyük beyinler, fikirleri;
    tartışır.

  6. #16

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf
    Örnek..)80 soruluk bir sınavda 4 yanlışın bir doğruyu gotürmektedir.Her nete 4 puan verilmektedir.Tüm soruları yanıtlayan bir öğrenci180 puan aldığına göre, kaç soruyu doğru yanıtlamıştır?

    Hocamın çözümüne alternatif olarak.

    Doğru = D
    Yanlış = 80-D

    4 yanlış 1 doğru ***ürüyor 1 yanlış 1/4 'e bedel olur y yanlış 80-d/4 'e eşit olur.

    5D-80/4=45
    5D=260
    D=52 olur.

  7. #17

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf
    Hocam benim çözdüğüm yol niye böyle bir hata veriyor ya ? Çok ilginç saatlerin farklı olmasındanmı

  8. #18

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    12. sınıf
    Çok Teşekkürler arkadaşlar..! Saolun Hocam
    Sanal dünyada çok şeyin varsa;
    Hayatta hiçbir şeyin yok demektir..

    Matematikle ilgin yoksa;
    Ölmüşsün demektir.

    Mantıkla işin yoksa;
    Kusra bakma zaten doğmamışsın demektir.

  9. #19

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Yolun tamamı 2x olsun.O halde Hızlı olan araç

    x+120 = 60t

    Yavaş olan araç

    x-120=30t kadar yol alır.

    x+120=2x-240
    x=360

    Araçlar kafa kafa geldiğinden Hızları toplanır x=360 yolun tamamı = 720

    720=90t
    72=9t
    t=8 olur.(8 saat sonra karşılaşacaklar)
    -----------------------------------
    Saat 6 da çıkan 8 saat sonra yani 14:00'da 480 km yol katetti ve C'ye vardı.
    Saat 8 'de çıkan saat 14'de 6.30=180 km yol katetti
    240-180=60 kmlik yol var daha.

    Karşılaşma = 60=90t => 2=3t t=2/3 t = 40 dakika oluyor.Ama bu durumda c de karşılaşmıyorlar ki ?
    x+120=60.(t+2)
    B deki yola çıkmadan önceki 2 saati hesaba katmamışsın.
    böyle çözersen t=4 bulursun.
    3 tür beyin vardır.
    Küçük beyinler, insanları;
    Orta beyinler, olayları;
    Büyük beyinler, fikirleri;
    tartışır.

  10. #20

    Statü
    Grubu
    Moderatör
    İş
    11. sınıf
    Üslü sayılardan 16.soru da x =4 oluyor.


 
1 2 3

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. karma sorularım: oran orantı-denklem çözme-üslü sayılar
      enes terya, bu konuyu "Ygs & Lys Matematik" forumunda açtı.
      : 4
      : 12 Ara 2013, 22:26
    2. Çarpanlara Ayırma-Üslü Köklü Sayılar-Denklem Çözme
      aegocmen, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 2
      : 07 Şub 2012, 23:42
    3. Üslü denklem
      mike, bu konuyu "KPSS Matematik" forumunda açtı.
      : 2
      : 05 Eyl 2011, 07:05
    4. üslü sayılı denklem
      kubulay, bu konuyu "8. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 1
      : 13 Şub 2011, 14:20
    5. : 1
      : 29 Oca 2011, 20:47
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları