1. #1

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Diğer

    Sponsorlu Bağlantılar

    fonksiyon

    f(2x-1)=3x+1

    g(x+2)=4x-3

    olduğuna göre (fog)^-1 (-8) =? (^-1 şeklinde yazdığım ifade üzeri -1 anlamında)

  2. #2

    Statü
    Grubu
    Üye
    İş
    12. sınıf

    Sponsorlu Bağlantılar

    f-1(3x+1)=2x-1
    g-1(4x-3)=x+2

    (fog)-1(-8)

    =(g-1of-1)(-8)

    =g-1[f-1(-8)]

    f-1(-8) ' i hesaplayalım:

    3x+1=-8
    3x=-9
    x=-3

    f-1(-8)=2.(-3)-1
    =-7

    g-1(-7) ' yi hesaplayalım:

    4x-3=-7
    4x=-4
    x=-1

    g-1(-7)=-1+2
    =1

    (fog)-1(-8) = 1

    Doğrumudur?
    3 Tür Beyin Vardır:
    Küçük Beyinler; İnsanları,
    Orta Beyinler; Olayları,
    Büyük Beyinler; Fikirleri
    tartışır.

  3. #3

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite

    Sponsorlu Bağlantılar

    evet, ben de siz gibi buldum.
    Sizleri çok seviyorum ♥

  4. #4

    Statü
    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Diğer
    cevap (1) çözüm için teşekkürler


 

  • Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
  • Benzer konular

    1. fonksiyon
      naknac, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 6
      : 08 Ara 2012, 20:57
    2. fonksiyon
      basak, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 2
      : 07 Oca 2012, 21:32
    3. Fonksiyon-4-
      MatematİkcİGM, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 17
      : 22 Ara 2011, 23:08
    4. Fonksiyon
      MatematİkcİGM, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 2
      : 19 Ara 2011, 20:01
    5. fonksiyon
      fyzanur, bu konuyu "9. sınıf matematik soruları" forumunda açtı.
      : 2
      : 13 Ara 2011, 22:50
    Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları