1. #41

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Sayın gereksizyorumcu, ben nerede ters düştüğümüzün farkındayım.
    Siz, bir iş, parçalara ayrılabiliyorsa, bu parçalardan her birini farklı kişiler yaparak birlikte bu işi yapmış olduğu kabul edeilir diyorsunuz. Ben de, parçalara ayrılıp ayrılmadığına bakılmaksızın işin her bölümüne birlikte el atması gerektiğini savunuyorum.
    Burada sıkıntı, işin eş parçalara ayrılıp, ayrılmaması hususu.
    Sözgelimi,
    1. musluk 6 ton luk havuzu, 2 saatte, 2. musluk 3 saatte doldursun.
    Sizin dediğiniz mantığa göre havuzun yarısını sadece 1. muslukla doldururum, diğerini açmam, sonra öbür yarısını 2. muslukla doldururum 1. yi açmama. Sonuçta havuz doluyor ve her musluktan su akıyor. Yani aritmetik ortalama alırım ve cevap 2,5 saat olur.
    Ama cevap 1/ işlemi ile, 1,2 saat çıkıyor.
    Bu mantıkla bu tür sorulara da istediğimiz kadar cevap üretebiliriz, onu demek istiyorum.

  2. #42

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer
    iyi de musluklar tam kapasite ile çalışacaksa tek cevap bulunur. sizin verdiğiniz örneğin benim anlatmak isteğimle çelişen yanı ne anlayamadım. esas sorun sizin düşündüğünüz gibi yaptığımızda parçaların toplamının bütün oluşturamamasıyla ortaya çıkıyor.
    mesela şöyle deseydi bu iki kişi yenilen 9 dikilinin için de birilerine rapor verseydi ve bu işlemler yarım saat ve bi saat sürseydi sizin çözümünüz düşünülebilinir çünkü her dikilin için herkesin yapmadı gereken ek bir iş daha belirtilmiş oluyor.
    kısaca sizin çözümünüz gerçek hayatla da uyumlu değil bence. bu sorunun bu kadar uzatılacak yönü olmadığını not etmezsen geçemiyeceğim. bizim bölümde 2. sınıfta falan üretim hattı mantığında çok çeşitli örnekleri yapılır. kimsenin sizin gibi yorumladığına rastlamadım.


 
5 sayfadan 5.si BirinciBirinci ... 345

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları