MatematikTutkusu.com Forumları

Hayat Sınavı

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 22:08 09 Nis 2011 #1

3.141592653589 - ait kullanıcı resmi (Avatar) 3.141592653589 23:17 09 Nis 2011 #2
sayın Admin video paylaşım için teşekkür ederim.
bana bu 5 kız sorusunu Türk versiyonunu sormuşlardı bilmiştim.

yanlız ben sizlerin müsadesiyle bu eğitmenin 50 puanlık sorusuna yaptığı yorumu sevmediğimi açıklamak istiyorum.
ister hademe ister temizlikçi isterse müstahkekem diyelim bu görevi yapan kişilere sanki aşağalama var gibi geldi.
biz Türkler isimlerini biliriz Ayşe teyze/abla veya Ahmet amca/abi çünkü
bizler "günaydın kolay gelsin iyi akşamlar" demesini bilriz.
ancak bu eğitmenin eğitim verdiği ülkedeki durumu bilmiyorum.

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 00:24 10 Nis 2011 #3
Eğitmen, ne ismini bildiklerini ne de selam vediklerini görmediği için iletişim problemleri olduğunu vurgulamak için ismini sormuş. BU şekilde insanlara selam verilmesi gerektiğini,iletişim kurmak gerektiğini de vurguluyor. Niye iyi aslında. Ama böyle bir derse konu olduğu için gönlü kırılabilir belki o insanın.

MatematikciFM - ait kullanıcı resmi (Avatar) MatematikciFM 15:26 16 Nis 2011 #4
İşte ben buna eğitim derim.
Eğitim sadece kitaplardaki bilgilerin aktarılması ve öğrenilmesi değildir. Eğitim, edinilen bilgilerin davranışlara dönüştürülmesidir.
Bu ülkede herkes kırmızı ışıkta geçilmemesi gerektiğini biliyor, ama uygulamaya geldiğinde büyük sıkıntılar var.

Burada da yapılmak istenen o. İletişimle ilgili, kitaptaki her şeyi öğrenmenin 50 puan getirmeyeceğini, ancak bu öğrenilenlerin davranışa dönüştürülmesiyle 50 puan alınabileceği vurgulanıyor.
Yeri geldiğinde aykırı davranmak gerekir. Ama bunu kaldırabilecek öğrencilerle ancak bu olur.
En çok yapmak istediğim ama yapamadığım eğitim biçimidir bu. Bu eğitim biçimini ya da ölçme-değerlendirme biçimini yapanları, oldum olası, takdir etmişimdir ve hayran olmuşumdur. Umarım, bir gün bana da nasip olur bu şekilde ölçme değerlendirme yapabilmek ya da bunu yapabileceğim öğrencilerle karşılaşmak ve böyle eğitim sistemiyle çalışabilmek.

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm