MatematikTutkusu.com Forumları

Eşit Ağırlıktan Sayısala

1 2 Son
MarcioDemirci 22:30 19 Haz 2015 #1
Selamın Aleyküm abiler, ablalar, arkadaşlar...

Ben eşit ağırlık öğrencisiyim sayısala geçeceğim. Kimya LYS'de Atomun Yapısına baktım beynim yanacaktı. Ne öneririsiniz? Ne yapmalıyım?
Kararım kesindir sayısala geçeceğim bu yolda ilerlerken ne yapmalıyım? Nasıl çalışmalıyım? Bu konu da beni aydınlatırsanız sevinirim. Kitap önerilerine de açığım.

kaskas123 - ait kullanıcı resmi (Avatar) kaskas123 19:17 20 Haz 2015 #2
kaçıncı sınıfsın?

MarcioDemirci 00:35 21 Haz 2015 #3
kaçıncı sınıfsın?
Hocam mezunum. Cevap veremediğim için kusura bakma biraz yoğundum yeni açabildim.
Hocam bana bir sistem öner o sisteme uyayım öyle gideyim benim için zaman önemli değil tek istediğim şu sayısal derslerini adam gibi öğrenmek.

kaskas123 - ait kullanıcı resmi (Avatar) kaskas123 18:16 21 Haz 2015 #4
konuları bölüm. Hepsine birden yüklenmeyin. palme ve fem kimya lys kitaparını alın. Her konuyu iki kitaptanda okuyup kendinizce özet çıkarın. Çalışmalarınızın büyük kısmını yazarak yapın ve her konu sonunda soru çözün. Soruları, konu kitapları ile bilrlikte çözün. Mesela lys kimya da kuarklarla ilgili soru çözüyorsanız o konuyu açıp önünüze koyun. Takıldığınız he soruda konuyu veya takıldığınız kısmı ilgilendiren yeri okuyun ve soruya tekrar bakın.

MarcioDemirci 23:27 21 Haz 2015 #5
konuları bölüm. Hepsine birden yüklenmeyin. palme ve fem kimya lys kitaparını alın. Her konuyu iki kitaptanda okuyup kendinizce özet çıkarın. Çalışmalarınızın büyük kısmını yazarak yapın ve her konu sonunda soru çözün. Soruları, konu kitapları ile bilrlikte çözün. Mesela lys kimya da kuarklarla ilgili soru çözüyorsanız o konuyu açıp önünüze koyun. Takıldığınız he soruda konuyu veya takıldığınız kısmı ilgilendiren yeri okuyun ve soruya tekrar bakın.
Peki teşekkürler hocam.
LYS Kimya'yı şimdiden çalışmaya başlasam diğer LYS'ye kadar bitirebilir miyim?

kaskas123 - ait kullanıcı resmi (Avatar) kaskas123 01:34 22 Haz 2015 #6
toplam 13 ünite var lys kimyada.(Organik kimya hariç) hayli hayli biter.

MarcioDemirci 11:47 22 Haz 2015 #7
toplam 13 ünite var lys kimyada.(Organik kimya hariç) hayli hayli biter.
Hocam birde YGS Kimya var. İlk önce YGS kimya'ya mı çalışayım yoksa aynı anda mı çalışayım? Örneğin Atom ve Yapısı var YGS'de aynısı LYS'de de var. İlk önce YGS mi bitireyim yoksa aynı anda mı gideyim?

korkmazserkan - ait kullanıcı resmi (Avatar) korkmazserkan 13:21 22 Haz 2015 #8
Kimya için :Bu kanalı

Biyoloji için:Bu kanalı

Fizik için:Teknofem fizik

videoları işine yarayacaktır

MarcioDemirci 14:18 22 Haz 2015 #9
Kimya için :Bu kanalı

Biyoloji için:Bu kanalı

Fizik için:Teknofem fizik

videoları işine yarayacaktır
Teşekkürler hocam.

kaskas123 - ait kullanıcı resmi (Avatar) kaskas123 19:48 24 Haz 2015 #10
Hocam birde YGS Kimya var. İlk önce YGS kimya'ya mı çalışayım yoksa aynı anda mı çalışayım? Örneğin Atom ve Yapısı var YGS'de aynısı LYS'de de var. İlk önce YGS mi bitireyim yoksa aynı anda mı gideyim?
(Tüm dersler için geçerli) Önce konuları belirle. Ygs ve lys de aynı isme ait konuları belirlemeye bak. Senin verdiğin örnekteki gibi. Ygs de ve lys'de atom ve yapısı var. Bunları bir işle. Eğer zorlanırsan ayrı ayrı da işleyebilirsin. Önce ygs bitsin.
Önündeki zamanı, ygs ve lys konularına bölüştür. Ben ygs'ye çalışırken her gün bir farklı bir ders çalıştım ve ygs konularına 3 ay verdim. Kendime liste çıkardım. Hangi gün hangi konuyu çalışılacak şeklinde. O gün konuyu bitirdip sorusunu çözdükten sonra başka konuya çekip kendimi zorlamadım.
Bu tarz sen de kendine göre konuları zamanına göre ayır.

1 2 Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm