MatematikTutkusu.com Forumları

Lise tavsiye

sentetikgeo - ait kullanıcı resmi (Avatar) sentetikgeo 14:16 26 May 2015 #1
Merhabalar,

İstanbul içi özel veya devlet okulu, lise tavsiyelerinizi öğrenmek istiyorum.

Teşekkür ederim herkese

Arefat - ait kullanıcı resmi (Avatar) Arefat 15:53 26 May 2015 #2
Demek liseli oluyorsun he yakında

Bi' tavsiyem de yok, İstanbul'da değilim Aslında sana lisede zaman kaybettirmemeleri lazım ama, mecbur okuyacaksın sanırım.

kaskas123 - ait kullanıcı resmi (Avatar) kaskas123 20:41 26 May 2015 #3
istanbulda değilim ama liseye gideceksen ya ismen ünlü bir yere git. Gidebiliyorsan. Ya da hocaları iyi bir yere.
Sonuçta ismen ünlü liseler hariç(galatasaray vs.) diğer liseler birbirlere benzerler.

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 01:58 27 May 2015 #4
Daha önce lise seçimi konusunda nelere dikkat edeceğini söylemiştim.

Ayrıca her ders alanında iyi bir eğitim alman gerekmiyor. Dil ve yanına seçeceğin ana bir konuda özel dersler alman yeterli. Gerisi için adı duyulmuş bir lise yeterli olur.

Mesela bilgisayar yazılımcılığı. Bu alan çok önemli; çok iyi programcılar üstün zekalılardan çıkıyor ancak. Geriye kalanlar basit programcılar oluyor. Büyük sistemleri yönetecek yazılımları geliştirenler çok az dünyada. Ayrıca 2017 de 20 milyar cihazın internete bağlı olacağı düşünüldüğünde işin önemi daha da anlaşılıyor.

Bu yüzden PC yazılımcılığı ile ilgili dersler alıp kurslara gidebilirsin. Pc programcılığı bir süre sonra kendiliğinden gelişen bir şeydir. 2-3 sene temel şeyler geçtikten sonra kendine bir kaç programlama dili belirlersin. Onların ayrıntılı eğitimlerini alırsın (gerekirse yurt dışında) sonrası senin elinde.

Tükenir Kalem - ait kullanıcı resmi (Avatar) Tükenir Kalem 21:07 27 May 2015 #5
Ayrıca her ders alanında iyi bir eğitim alman gerekmiyor.
Zaten bunu iddia edebilecek kadar cesaretli () bir lise bulunabileceğini sanmıyorum..Gerçekten de,kitaplar ve aldığın eğitim sana yeter..Fen liselerinden hoşuna giden birine git,yeterli senin için,gerisini sen hâlledersin..Bir şeyleri başkalarından öğrenmek kadar büyük bir talihsizlik yoktur,öğretmen yol gösterici olmalı..

Benzer konular

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm