MatematikTutkusu.com Forumları

Tavsiye İstiyorum

PhysicProf 00:20 02 Mar 2014 #1
Merhaba arkadaşlar ben bir 8.sınıf öğrencisi ve Matematiğe yeni bağlanmış , tutulmuş , aşık olmuş bir insanım . Eskiden yapamazdım ve nefret ederim fakat anlayıp yaparak işlemlerimin doğru çıktığını gördükçe hem zevk almaya hemde aşık olmaya başladım . Ben Matematiğe sıfırdan başlamış birisiyim , biliyorum biraz geç kaldım . Yaklaşık 2 ay sonra sınavlar başlıyor . Şimdi sizden birkaç tavsiye isteyeceğim , hocalarımda yardımcı olursa sevinirim :

Arkadaşlar ben konulara sıfırdan başlamak yerine gerekli olan konulara bakmak istiyorum önümde kısacık bir 2 ay var malum .

1 - Pisagor Bağıntısı , Üçgende Benzerlik ve önümüzdeki konuları anlamam için önceki konulardan hangilerini mutlaka öğrenmeliyim ? Malum bir yerde tıkanabiliyorum çünkü önceki konuların hepsini bilmiyorum ve hepsini öğrenecek kadar vaktim yok .

2 - Yine benzer bir soru soruyorum . Çarpanlara ayırma'yı anlamak için önceden hangi konulara göz gezdirmem lazım ? En işe yarayacak konuları söylerseniz sevinirim .

Umarım derdimi anlamışsınızdır arkadaşlar önümde kısa bir zaman olduğu için böyle bir soru sordum size yoksa hepsini öğrenmek çok istiyorum . Hatta kendime hedef edindim bütün konuları , formülleri yaz tatilindi silip süpüreceğim

Şimdiden teşekkürler , iyi akşamlar .

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 00:31 02 Mar 2014 #2
formülleri yaz tatilinde silip süpürerek matematik öğrenemeyeceğini söyleyeyim.
haberin olsun.
başarılar.

PhysicProf 01:04 02 Mar 2014 #3
formülleri yaz tatilinde silip süpürerek matematik öğrenemeyeceğini söyleyeyim.
haberin olsun.
başarılar.
Haklsınız formüller derken konuları demek istedim . Farklı kaynaklardan soru çözerek yapabileceğime inanıyorum . Bir öneriniz yokmu yukardaki sorumla ilgili ?

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 01:20 02 Mar 2014 #4
bu konular temel gerektiren konular değil.Bundan sonraki konular bu konuları gerektirir.
9.sınıfa kadar adam gibi temelim yoktu direkt problemlere girmiştik.
ön yargılarını yok ettikten sonra bir sorun olacağını sanmam.