1. #1

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite

    Yıldızlardan Yıldızsılara

    Yıldızlardan yıldızsılara konusu üniversite sınavında nasıl çıkıyor. Aşırı gereksiz formulleri dayamışlar ezberlemek akıl kârı değil. Aklıma takıldı 2 günden beri lys de sözel mi çıkıyor?
    İstanbul Tıbbiyesi

  2. #2

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Üniversite
    O konudan sorumlu olanlar 2012 ve 2013 te sınava girenlerdi. Geçen sene sormadılar, bu sene de yıldızların yaşam evreleriyle ilgili sözel bir soru soru geldi o kadar. Kimse sağlıklı bir yorum yapamaz. İyimser davranmamak lazım artık, bu sene gördük çok takla sorular vardı. Çok çok güzel geçtiğini sanıyordum ama sonucu görünce bu ne dedim. Emin olduğum sorular bile yanlış çıktı.

    Her ne kadar sağlıksız olursa olsun tahmin etmek gerekirse sözel soru çıkması muhtemel bence. Çünkü son konularda epey sözel ve yorum isteyen sorular sordular. Sayısal soru gelirse de paralaks, kadir , sıcaklık hesabı gelir. Kayma sormazlar bence. Neye dayanarak söyledim bilmiyorum ama çoğu fizikçi o kayma formüllerini bilmez. Ösym şaşırtmayı sever ama yine iyimser olursak; fizik bu sene ortalamalar epey düştüğü geçen seneye nazaran kolay olur bence.
    ...


 

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları