svsmumcu26 23:54 04 May 2013 #1
Değerli Arkadaşlar , Öğretmenlerim.
Ben ileride hukuk okumayı düşünen bir öğrenciyim yalnız bu sene "sayısal" alan okumaktayız.Ne yapacağıma bir türlü karar veremiyorum TM'ye mi geçeyim ya da devam mı edeyim bilemiyorum.(Zira , fen derslerimde ziyadesiyle iyi.)
Yorumlarınızı , tavsiyelerinizi bekliyorum.
matox 00:11 05 May 2013 #2
savaş hayatının dönüm noktalarının birinden geçmek üzeresin.hukuk fakültesi TM bölümü.
ygs'deki tüm dersler
edebiyat
coğrafya
matematik
geometri gibi derslerin hepsinden sorumlusun.
sayısal bölümüne geçersen yoğunlaştırılmış matematik,geometri,fizik,kimya,biyoloji gibi dersleri göreceksin.yani eşit ağırlığın sözel derslerini belki hiç alamayacaksın en fazla da yüzeysel öğreneceksin.
eğer kafanda okumak istediğin bölüm kesin bir şekilde hukuk olduğuna karar vermişsen senin için TM daha avantajlı görünüyor.
ama herhangi bir sayısal bölümü de düşünüyorsan hangisi sende ağır bastığına karar vermelisin
benim sana önerim savaş bulunduğun ildeki üniversitelerin birinde hukuk derslerine gir 1-2 hafta dersleri dinle öğretim görevlileriyle konuş,hukuk öğrencileriyle konuş,artılarını ve eksilerini değerlendir bölüm kafan da tam otursun.
sayısaldan okumak istediğin bölüm varsa onun içinde aynısını yapmanı tavsiye ederim
sonuç olarak son karar senin olacak en derinlerinden gelecek olan sesi dinle
svsmumcu26 13:21 05 May 2013 #3
savaş hayatının dönüm noktalarının birinden geçmek üzeresin.hukuk fakültesi TM bölümü.
ygs'deki tüm dersler
edebiyat
coğrafya
matematik
geometri gibi derslerin hepsinden sorumlusun.
sayısal bölümüne geçersen yoğunlaştırılmış matematik,geometri,fizik,kimya,biyoloji gibi dersleri göreceksin.yani eşit ağırlığın sözel derslerini belki hiç alamayacaksın en fazla da yüzeysel öğreneceksin.
eğer kafanda okumak istediğin bölüm kesin bir şekilde hukuk olduğuna karar vermişsen senin için TM daha avantajlı görünüyor.
ama herhangi bir sayısal bölümü de düşünüyorsan hangisi sende ağır bastığına karar vermelisin
benim sana önerim savaş bulunduğun ildeki üniversitelerin birinde hukuk derslerine gir 1-2 hafta dersleri dinle öğretim görevlileriyle konuş,hukuk öğrencileriyle konuş,artılarını ve eksilerini değerlendir bölüm kafan da tam otursun.
sayısaldan okumak istediğin bölüm varsa onun içinde aynısını yapmanı tavsiye ederim
sonuç olarak son karar senin olacak en derinlerinden gelecek olan sesi dinle
Son kararım hukuk diyor.
Demek ki , TM Şart oldu.
Teşekkür ederim.
gereksizyorumcu 13:39 05 May 2013 #4 (Zira , fen derslerimde ziyadesiyle iyi.)
Yorumlarınızı , tavsiyelerinizi bekliyorum.
Allahım bu ne tevazu böyle, bir an kendimi görür gibi oldum.
svsmumcu26 17:56 05 May 2013 #5 Allahım bu ne tevazu böyle, bir an kendimi görür gibi oldum.
Başka yorumu olan var mı arkadaşlar?
heskin35 19:45 13 May 2013 #6
Hukuk'un hangi alanında uzmanlaşmak istiyorsunuz? Yani hakim savcılık gibi bir kariyer mi yoksa avukatlık mı? Yada akademik boyutta mı düşünüyorsunuz?
svsmumcu26 20:44 13 May 2013 #7 Hukuk'un hangi alanında uzmanlaşmak istiyorsunuz? Yani hakim savcılık gibi bir kariyer mi yoksa avukatlık mı? Yada akademik boyutta mı düşünüyorsunuz?
Sanırım bu konuda bilgilisiniz?
Savcı olmak istiyorum.