MatematikTutkusu.com Forumları

ygs müfredat ?

nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 13:49 22 Haz 2012 #1
bu seneki ygs kimya müfredatında 10.sınıfta işlediğimiz iyon çapı , atom çapı vs nasıl değişir gibi konular var mı ? yoksa onlar lys ye mi giriyor . bir de soygazlar olsun ametaller , metallerin kullanım alanlarını bilmek zorundamıyız, bilgisi olan yazarsa sevinirim

Gal-Kübra 14:41 22 Haz 2012 #2
açıkçası çok bir bilgim yok.ama öğrendiğim kadarıyla 10. sınıfın ilk konuları da varmış.(fende özellikle)

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 21:38 22 Haz 2012 #3
2013 YGS KİMYA MÜFREDATI

1-)Kimyanın Gelişimi
2-)Bileşikler
3-)Kimyasal Değişimler
4-)Karışımlar
5-)Hayatımızdaki Kimya
6-)Madde ve Özellikleri
7-)Atomun Yapısı
8-)Periyodik Cetvel
9-)Kimyanın Temel Kanunları

nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 01:47 23 Haz 2012 #4
2013 YGS KİMYA MÜFREDATI

1-)Kimyanın Gelişimi
2-)Bileşikler
3-)Kimyasal Değişimler
4-)Karışımlar
5-)Hayatımızdaki Kimya
6-)Madde ve Özellikleri
7-)Atomun Yapısı
8-)Periyodik Cetvel
9-)Kimyanın Temel Kanunları
bunları biliyorum teşekkürler .ben bundan bahsetmedim dediğim konu periyodik cetvel olarak geçiyor zaten ama elimde güvenderin ygs kitabı var onda iyon çapı gibi bilgilere yer vermemiş , lys müfredatı demiş. ama başka bir kaynakta var .

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 01:51 23 Haz 2012 #5
bunları biliyorum teşekkürler .ben bundan bahsetmedim dediğim konu periyodik cetvel olarak geçiyor zaten ama elimde güvenderin ygs kitabı var onda iyon çapı gibi bilgilere yer vermemiş , lys müfredatı demiş. ama başka bir kaynakta var .
İyon çapı lys konusu diye biliyorum. YGS konuları temel konular yani 9.sınıfta üzerinden detaylandırılmadan durulan konular mesela periyodik tabloda, kim neyi bulmuş, atomlar periyodik cetvele nasıl yerleştrildi, sağdan sola soldan sağa ne değişir gibi konuları içerir sadece.
Aslında bir ayrım yapmak doğru olmuyor her zaman sistemler ünitesinin 12. sınıf konusu olmasına rağmen YGS de sorulduğuna bakılırsa her konu YGS nin konusu olabilir.

nightmare - ait kullanıcı resmi (Avatar) nightmare 02:48 23 Haz 2012 #6
İyon çapı lys konusu diye biliyorum. YGS konuları temel konular yani 9.sınıfta üzerinden detaylandırılmadan durulan konular mesela periyodik tabloda, kim neyi bulmuş, atomlar periyodik cetvele nasıl yerleştrildi, sağdan sola soldan sağa ne değişir gibi konuları içerir sadece.
Aslında bir ayrım yapmak doğru olmuyor her zaman sistemler ünitesinin 12. sınıf konusu olmasına rağmen YGS de sorulduğuna bakılırsa her konu YGS nin konusu olabilir.
ama biyolojiyle kyaslamamak gerek. biyolojiyi ortaokuldan beri gördüğümüz için sistemleri falanda azda olsa işledik ondan soruyorlardı sanırım. bilgi için teşekkürler. o zaman ygs kimyada çok baba konular yokmuş ya. bütün yük lys de

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 12:28 23 Haz 2012 #7
ama biyolojiyle kyaslamamak gerek. biyolojiyi ortaokuldan beri gördüğümüz için sistemleri falanda azda olsa işledik ondan soruyorlardı sanırım. bilgi için teşekkürler. o zaman ygs kimyada çok baba konular yokmuş ya. bütün yük lys de
Biyoloji de olsun Kimya da olsun ayırmaya gerek yok hepsine aynı anda çalışmak lazım. Sistemin nasıl değişeceği belli olmuyor.

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm