1. #21

    Grubu
    Kıdemli Üye
    İş
    Matematik Öğretmeni
    Ha bir de,
    bunu ilk defa burda belirtiyorum.
    Burası yeri değil aslında ama ,konunun için de eğitim de olduğu için paylaşmak istedim.
    Geçen hafta , öğretmenler eylem yaptı. %80 i katıldı. Ben %20 nin içindeyim. Öğretmenler de kabahatli bu konuda. Keşke, maaş için eylem yapılacağına, eğitimin kalitesinin sıfırlara indirilmesini protesto etmek için topluca bir eylem düzenlenseydi. İşte o zaman katılırdım.

    Eğer öğretmenler, bu kadar üstlerine gelindiği bir dönemde, eğitimin şu rezilliğinde, eğitimin kalitesi konusunda hassas olduğunu gösterseydi, işte bu, öğretmenleri ağızlarına sakız yapanlara en güzel cevap olurdu. İşte o zaman, öğretmenlerin tek derdinin, memurluk, maaş, zam olmadığı ortaya çıkardı. Eminim ki(?) Öğretmenler hakkında, fütursuzca konuşanlar, söylediklerinden utanırdı. Öğretmenleri eleştirenlere 180 maddelik iş yükünü sıralamak yerine bu hassasiyet gösterilseydi, tokat gibi yüzlerine inerdi. İşte o zaman anlarlardı, öğretmenin kim, öğretmenliğin ne olduğunu.

  2. #22

    Grubu
    Moderatör
    İş
    Diğer
    %4+%4 %6 değildir, %8 den biraz fazladır
    mesele bir yıl sonra enflasyon ve zammın benzer şekilde hesaplanmasıdır. enflasyonu da %4+%4 ü %6 hesaplayan yöntemle hesaplasak %12 olması gereken bişeyi %6.5 buluruz.

    gelip gidip konu verilen zammın azlığına dayandığı ve enflasyon gerçeklerine göre az olmadığını düşününenlere hakaret ediyormuş gibi bakılıp yorum yapıldığı için 2 yıllık hesap yapmak lazım
    2010 aralık sonu maaşınızı 100 farzedip enflasyon sepetini de 100 alıp, ay ay enflasyon ve maaş artışları yan yana yazılınca maaşların enflasyon karşısında ezilmediğini görebilirsiniz. bu yılki enflasyon hedefi tutarsa yanlış hesap yapmıyorsam ortalama memur net %2-3 arası bi zam almış olacak. herkesin kriz beklediği bi ortamda gayet iyi ha zammın konu olduğu maaş düşük olduğu için bu %2 kazanç bişey ifade etmiyor olabilir ama dediğim gibi pasta bu kadar.

    sayın matematikçifm hocam herkes (sadece öğretmenler değil) sizin gibi düşünse bunları tartışıyor olmayız zaten. işadamının rekabeti işçi üzerine yıkıp ana gelir kalemini faizden elde ettiği ve yeni vergi muafiyetleri istediği , esnafın nasıl vergi kaçırırım düşüncesinde gün geçirdiği, memurun bana zammı fazla versinler de varsın enflasyon patlasın bu patlayan enflasyon zammın yarısını geri alsa da kalanı bana yeter diye düşündüğü bir ortamdayız maalesef. herkes ortadaki pastaya bakıyor ve kendi açısından adil olduğunu düşündüğü miktarı yiyip sofradan kalkmayı düşünüyor. kimse kalan pasta geride kalanlara yetecek mi? yetse bile benim kadar doyacaklar mı demiyor.
    bu arada sadece öğretmen sayısı 1 milyona yakınmış. 100 liralık bir ek zammın bütçe maliyeti 1 milyarın üzerinde, takdir edersiniz bu da çok büyük bi rakam.

    bu arada ben acımasız falan değilim sadece popülizm yapıp gerçekten şu memurlara da haksızlık yapılıyo kardeşim diyip şakşak yapmıyorum. tüm memurlara %30 zam yapılsa alıp sattığımız , ürettiğimiz şeylerde oluşacak enflasyon bulanıklığı ile kaybettiğimin 2 katı cebime girer ama boşalan ülkenin içi olur. topluca geriye gideriz ve hepimiz yeni kemal dervişler beklemeye başlarız.


 
3 sayfadan 3.si BirinciBirinci 123

  1. Bu yazıyı beğenerek
    destek
    verebilirsiniz

    Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!

Benzer konular

  1. Öğretmenler Günü
    duygu95 bu konuyu Sohbet forumunda açtı
    Cevap: 11
    Son mesaj : 24 Kas 2014, 14:21
  2. Başbakanlık, öğretmenler için çarpıcı etik ilkeler taslağı hazırladı
    balbeyden bu konuyu İlköğretim Matematik Öğretmenleri forumunda açtı
    Cevap: 1
    Son mesaj : 21 Haz 2012, 17:05
  3. tarih-taht kavgaları-Gerileme Dönemi-Osmanlı yönetimi-Türkiye Selçuklu Devleti
    duncanduncan bu konuyu Lise Dersleri forumunda açtı
    Cevap: 18
    Son mesaj : 25 Mar 2012, 03:11
  4. Öğretmenler Günü
    MatematikciFM bu konuyu Sohbet forumunda açtı
    Cevap: 11
    Son mesaj : 25 Kas 2011, 08:39
Forum Kullanım ve Gizlilik Kuralları