hergün foruma girip çözümlere bakarken birde sevdiginiz sözleri görmek istedim...
Yazdırılabilir görünüm
hergün foruma girip çözümlere bakarken birde sevdiginiz sözleri görmek istedim...
Gel, gel, ne olursan ol yine gel,
ister kafir, ister mecusi,
ister puta tapan ol yine gel,
bizim dergahımız, ümitsizlik dergahı değildir,
yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel...
Şu toprağa sevgiden başka bir tohum ekmeliyiz,
Şu tertemiz tarlaya başka bir tohum ekmeliyiz biz...
Beri gel, beri ! Daha da beri ! Niceye şu yol vuruculuk ?
Madem ki sen bensin, ben de senim, niceye şu senlik benlik...
Ölümümüzden sonra mezarımızı yerde aramayınız!
Bizim mezarımız âriflerin gönüllerindedir.
Mevlana Celalleddin-i Rumi
Ev alma komşu al.:o
biz gitsek de
İstanbul'da yine de
yıllar yılı gezinmeli bu sızı...
benden bir yaralı şiir kalmalı;
senden bir tebessüm, bir de kırmızı
Nurullah Genç
Ne mutlu Türküm diyene. M.Kemal ATATÜRK
Diğeri de imzamda yazıyor zaten :)
Nice insanlar gördüm üzerinde elbise yok, nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
Mevlana Celalleddin-i Rumi
yikilacak ustumuze, civi cakmaya kiyamadigimiz duvarlar.
imzamda da var
Ezan İle Başlayan Varlığım Sela İle Bitinceye Kadar; Varlığım TÜRK Varlığına, Armağan Olsun
“İnsanlar plan yapar, kader güler!”
cook güzel..Vicenta'den alıntı:yikilacak ustumuze, civi cakmaya kiyamadigimiz duvarlar.
en çok beğendiğimiz mi yoksa bugün karşılaşıp en çok beğendiğimiz mi?
:D:Dgereksizyorumcu'den alıntı:en çok beğendiğimiz mi yoksa bugün karşılaşıp en çok beğendiğimiz mi?
Bu dünyada beni birkaç kişi anladı, onlar da yanlış anladı. (Albert Einstein)
diğeride imzamda yazıyor zaten :D :D :D
Bencillik, gözüne takılmış ayna gibidir. o gözler nereye bakarsa baksın kendinden başka birini görmez...(Hz Mevlana)
Bence de. :)
bazen yalnizca imkansiz gerceklesir .
Yanlış yolda kalabalıkla ilerlemektense, doğru yolda tek başıma yürümeyi tercih ederim.
Diğeri de imzamda.
Hak yolunda ilerlemek yürek işidir, akıl işi değil..! Kılavuzun daima yüreğin olsun, omzun üstündeki kafan değil. Nefsini bilenlerden ol; Silenlerden değil...
Şems-i Tebrizi
Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz , bırakın , dostlarınız sizi geçsin.
La Rochefoucauld
"Diğeri de imzamda" moda olmuş. :)
Aşk'sızlara verme öğüt
Öğüdünden alır değil
Aşksız insan hayvan olur,
Hayvan öğüt bilir değil
Yûnus
sakla samanı gelirmiş zamanı gelmiyor işte..
Kaplumbağaya dikkat et! Ancak kafasını çıkarıp risk aldığında ilerleyebilir. James B. Conant
Dipnot: Daha 1930'ların sonlarından başlayarak Müttefiklere yardım edilmesini savunan Conant, II. Dünya Savaşı'nda ABD'de bilimsel etkinliklerin, atom bombasının geliştirilmesi gibi savaş amaçları doğrultusunda yönlendirilmesini sağlayan bilim adamlarının başında geliyordu.Achille'den alıntı:Kaplumbağaya dikkat et! Ancak kafasını çıkarıp risk aldığında ilerleyebilir. James B. Conant
sen kim oluyorsunda benim yasadıgım hayatı yargılıyorsun..
ben mükemmel degilim ve olmak zorundada degilim..
parmagın ile beni işaret etmeden önce ellerinin temiz oldugundan emin ol...bob marley
zeki adam yani haklısın :) einstein-conant (: ben zıtlıkların birleşimiyim :D :Dfrk'den alıntı:Dipnot: Daha 1930'ların sonlarından başlayarak Müttefiklere yardım edilmesini savunan Conant, II. Dünya Savaşı'nda ABD'de bilimsel etkinliklerin, atom bombasının geliştirilmesi gibi savaş amaçları doğrultusunda yönlendirilmesini sağlayan bilim adamlarının başında geliyordu.
Kod:Ben atomu insanlığın yararı için keşfettim. Ama insanlar atomla birbirlerini öldürüyorlar. (5 Mayıs 1930'da İngiltere Tıp Akademisinde "En İyi Doktor" Ödülünü alırken)
Ben açıkçası bir söze bakarım bir de sözü söyleyene. Bu adam risk yöneten biri olduğu için bu sözü söylemiş. Fakat benim gözümde bu sözün hiç bir değeri yok. Masum insanları katletmek, zulüm için bir kum tanesi katkıda bulunan kimse ile en baştaki kişi de aynıdır benim gözümde. İnsanların yaşama hakkına saygı göstermeyen kimseye ben de saygı göstermem.Achille'den alıntı:zeki adam yani haklısın :) einstein-conant (: ben zıtlıkların birleşimiyim :D :D
Kod:Ben atomu insanlığın yararı için keşfettim. Ama insanlar atomla birbirlerini öldürüyorlar. (5 Mayıs 1930'da İngiltere Tıp Akademisinde "En İyi Doktor" Ödülünü alırken)
Seçmelisin :) Einstein mı Conant mı :)
"Zaman, kadans dedikleri ahenk helozununa vakaların posasını değil de keyfiyetini yerleştirmekten başka gaye tanımaz."
Üstad Necip Fazıl Kısakürek
Seçmelisin :) Einstein mı Conant mı :) cevabım zeka (:frk'den alıntı:Ben açıkçası bir söze bakarım bir de sözü söyleyene. Bu adam risk yöneten biri olduğu için bu sözü söylemiş. Fakat benim gözümde bu sözün hiç bir değeri yok. Masum insanları katletmek, zulüm için bir kum tanesi katkıda bulunan kimse ile en baştaki kişi de aynıdır benim gözümde. İnsanların yaşama hakkına saygı göstermeyen kimseye ben de saygı göstermem.
Seçmelisin :) Einstein mı Conant mı :)
Zeka ve akıl her şeyi açıklamaya yetmez malesef.Achille'den alıntı:Seçmelisin :) Einstein mı Conant mı :) cevabım zeka (:
bize verilen bu yettiği kadar (: o adam o işlevden farklı bi işlevini daha düşünmüş , farklı açıdan bakmış ve görmüş .. bence saygı duyulmalı .
+
bu adam burda kendisi için değilülkesi için yapmış
Böyle diyorsan Eyvallah :)Achille'den alıntı:bize verilen bu yettiği kadar (:
İyiliğe sebep olan iyiliği yapmış gibidir. Kötülüğe sebep olan da kötülüğe yapmış gibidir.(İyi niyetle yapılan ameller dışında). Ki adamın niyeti gayet açık. Bu uğurda çalışmış. Zulmün savunulacak ve masum gösterilecek bir yanı olmadığını düşünüyorum. Bunun için kendini bir an olsun atom bombasının atıldığı bir ülkede bu yıkımdan etkilenmiş insanlar yerine koymanın yeterli olacağını düşünüyorum.
Buna rağmen hala fikrinde kararlıysan senin fikrindir daha fazla söz etmeme de gerek yoktur.
cevabı pm atıyım (: