odtü elektronik bizim zamanımızda ilk 1000 civarı alırdı. diğer kafa mühendisliklerden bir çember dışarda gibiydi ama sonradan kontenjan artışı ve tercihlerdeki kaymalar sebebiyle o sıralara kadar gerilemiş demkki.
eskiden en yüksek puanlılar sıralaması şöyleydi
boğaziçi endüstri - boğaziçi elektronik - bilkent elektronik - bilkent endüstri - boğaziçi bilgisayar - odtü endüstri - boğaziçi bilgisayar - odtü bilgisayar - odtü elektronik
arada bilkent genetik falan girebilir , orası gibi çok az öğrenci alan bölümleri saymamak lazım.
son yıllarda tıp çok artmış bizde bu mühendislikler hep tıptan yüksekti. ayrıca koç üniversitesi gibi vakıf üniversiteleri de kesin bikaç tamne bölümü bu sıralamaa sokmuşlardır sonuçt çok zaman oldu.
Evet gönül isterdi ki seramiksan reklamındaki gibi ''çok güzel çok çok güzel'' diyebilmek ama olmadı işte. c(:
Tüm sınavdaşlarıma geçmişler olsun . Denemelerde 470ler yapmaya benzemiyor haliyle(Tamamen kendime laf atıyorum)
Şuan gülüyorum sizde gülün.Bundan sonrası olan lys ve önümüzde 2ay gibi bir dilim var.
Lysde sınav kaderini değiştirenler var resmen.
Onun dışında sınav sizden daha önemli olmayacaktır.Morelinizi yüksek tutun.
Her sabah güneşi görmekten keyif alın bundan gerisi mühim değil.
10kere girme hakkınız var girip girip durursunuz nedir yani
arkadaşlar başkası yapabiliyorsa siz de yapabilirsiniz. kendinizi asla küçük görmeyin. sınavda verilen süre oldukça yeterlidir mesela bi arkadaşım dershanedeki öss denemesini bikaç yanlışla 40 dakika gibi bi sürede bitiriyordu (bizim sınavda 180 soru oluyordu). siz sınavdaki sürenin yetersiz olduğu noktasından harekete başlarsanız potansiyelinizi tam kullanamazsınız. kabul o arkadaş çok extra bi örnek ama verilen süre onun kullandığının neredeyse 5 katı. bence iyi bi strateji ile en kötü öğrenci bile bilgisi dahilinde puan alacak şekilde süreyi yetiştirebilir. bence öğrencilerin esas sorunu kendilerini tanımamaları. mesela ben en fazla 50kg lık bir ağırlığı kaldırabiliyorum önüme 200kg lık bi ağırlık geldiyse altına girip ezilmenin ve boşa çabalamanın anlamı yok. biçok öğrenci soruların puanı neredeyse aynı olmasına rağmen bazı soruları atlayıp geçemiyor. bu soruyu da sonraya bırakayım ya da yapmayıvereyim zor görünüyor demiyor. bi sınav düşünün bazı öğrenciler bazı sayfaları okumadan sınavdan çıkıyor, bunu ilkokul çocukları bile yapmaz.
bence bunun içinn de ayrı bi kurs/ders olmalı. Sınava nasıl davranılır dersi.
katılıyorum aslında her şey bundanibaret insanın kafasında bitiyo. belirli ön yargılarla başlanan bir sınavın da başarıyla sonuçlanması beklenemez ayrıca bu sınava giren ssenin haricinde 1 milyon 799 bin öğrenci var... yetişmezse hiç kimse yetiştiremez vakit yeterli olsaydı da herkez yetiştirir ve dolayısyla sıralama ile yerleştirilen bu sınavda birinci durumun ikincid durumdan hiç ama hiç farkı kalmazdı...
bu arada ygs türkçe soruları epey tuhafmış herhal
twittwrda soruları Orhan Pamuk mu hazırlamış
2012 en iyi roman ödülü YGS soru kitapçığı
gibi yorumlar yapılmış![]()
![]()
her yiğidin bi yoğurt yiyişi vardır ama ben yine de uygun bi zamanda kendimce öğrenci sınava nasıl girmeli, zamanı nasıl kullanmalı vs gibi sadece sınav taktiği içeren bi mesaj yazayım. ygs geride kaldı belki lys için arkadaşlarımızın işine yarar.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!