duygu95 02:21 10 Eki 2014 #1
Merhaba değerli forum halkı

Bu yıl üniversiteye başladık, her şey güzel gidiyor şükür. Bu yıl hazırlık okuduğum için biraz rahat bir sene geçiriyorum hayatımda ilk defa ama bu rahatlığa alışık değilim çok boş gibi hissediyorum kendimi ben de üniversite matematiğine başlayım dedim ne öğrenmem gerekiyor biri bana bilgi verebilir mi ? 1. sınıfta mühendislik için neler öğretiyorlar ?
Serkan A. 03:28 10 Eki 2014 #2
Merhaba Duygu. 2008-2009 daki gibi dersler vermeye devam ediyorlarsa matematikle alakalı dersler
burada var.
ilk yıl => Matematik I , Matematik II, Lineer Cebir
ikinci yıl => Mühendislik Matematiği, Olasılık Kuramı, Nümerik Analiz
Daha sonrasında matematik dersi görünmese de diğer derslerin içinde gerekli matematik konularını öğrenmek gerekecektir. "Mantıksal Devreler" dersinde Matematikteki "Mantık" konusu ile birebir alakalı olacaktır.
Matematik I ve II, genel matematik (analiz deniyor) dir muhtemelen. 11. ve 12. sınıf matematiği konuları ve daha ayrıntıları olacaktır.
Lineer Cebir, ağırlıklı olarak matris ve determinant temelli bir derstir. Lineer Cebir kitapları çok piyasada.
Mühendislik Matematiği'nde tam hangi konular var bilmiyorum
Olasılık Kuramı, Nümerik Analiz da matematik bölümlerinde okutulan derslerdir.
gereksizyorumcu 12:11 10 Eki 2014 #3
bizde ilk yıl calculus 1 ve 2 vardı
lisede görülen limit, türev, integral vs konular
ikinci yıl lineer cebir ve diferansiyel denklemler bir dersti, olasılık başka bir ders. ikinci dönem istatistik vardı.
o arada yanlış hatırlamıyorsam birkaç yıllığına sonlu matematik ya programa girdi ya da seçmeli olarak alınmasına izin verildi sonradan kaldırıldı.
direkt matematik bölümünden bu dersleri aldık. ama mühendis için birkaç ders hariç hepsi matematik zaten. kendi bölüm derslerinizin de büyük kısmı o konunun matematiği ve uygulaması.
duygu95 16:06 10 Eki 2014 #4
Çok teşekkür ederim, o zaman Matematik 1 ve 2. kısma baksam yeterli olur sanırım integral -türev temeli liseden var zaten
utku_2178 16:30 10 Eki 2014 #5
özel tanımlı fonksiyonlardan başla. yeni müfredatta lisede verilen yetersiz sanırım daha sonra limit türev ve integrali halledersin. ikinci dönem dizi ve seriler de veriliyor sanırım.