Arkadaşlar YGS'de özellikle Türkçe sorularının bazen çok uzun gelmesi öğrenciyi sıkıntıya sokuyor.Önceden çok kitap okumuş olması bile yeterli olamıyor.Arkadaşlar hızlı yapmak için sizin önerileriniz nelerdir?
Arkadaşlar YGS'de özellikle Türkçe sorularının bazen çok uzun gelmesi öğrenciyi sıkıntıya sokuyor.Önceden çok kitap okumuş olması bile yeterli olamıyor.Arkadaşlar hızlı yapmak için sizin önerileriniz nelerdir?
hızlı okuma kursları var. onlara gidebilirsin. veya okuma hızını arttır.
mesele sadece kitap okumak değil. biz sayısal öğrencileri sıkıcı geldiği için bu konunun üstüne gitmiyoruz sadece düzenli olarak soru çözersen bu sıkıntıyı aşabilirsin. anlatmaya çalıştığım şu: sen o kadar pratik yapacaksın ki bir noktadan sonra uzun bir dil anlatım sorusu geldiğinde o sorudan kesinlikle korkmayacaksın.
Anahtar kelimeleri yakalamak önemli hızlı okumak filan fasa fiso
Edebiyatta da aynı sorular var Lys kısmında ama ben hiç korkmuyorum çünkü şöyle bir paragrafa baktığında;
"....Zira onlar edebiyatımızda ilk bildiri yayınlayan topluluktur." sözünü bir ton şey yazıp en arkaya bunu atıyor öğrenci paragrafı okumadan göz kararı temel düşünceyi seçerse 10 saniyede çözebilinecek sorular hepsi.
Tamamen haklısın dikkat ve fazla soru çözmek heralde tek yöntem olacaktır
Mesela yeni bir çığır açmak=özgün olmak gibi. Ben buna parağraf sözlüğü diyorum. Ayrıca günde (yatmadan önce yapılabilir) 2 test parağraf çözerek 15 günde tahmin edemeyeceğin seviyeye gelebilirsin. Çok kafana takma yapamıyorum diye
Paragrafları okumayarak daha hızlı olabilirsinHer paragraf soru kalıbının yöntemleri var, bu şekilde bazı paragrafları hiç okumadan, bazılarının sadece başını okuyarak, bazılarında şıkları okuyarak falan çözebilirsin soruları
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!