kullanıcı19 19:29 31 Tem 2013 #1
VEDA
Elimde, sükutun nabzını dinle,
Dinle de gölümü alıver gitsin!
Saçlarımdan tutup, kor gözlerinle,
Yaşlı gözlerime dalıver gitsin!
Yürü, gölgen seni uğurlamakta,
Küçülüp küçülüp kaybol ırakta
Yolu tam döerken arkana bak da,
Köşede bir lahza kalıver gitsin!
Ümidim yılların seline düştü,
Saçının en titrek teline düştü,
Kuru yaprak gibi eline düştü,
İstersen rüzgara salıver gitsin!
Necip Fazıl Kısakürek
Heisenberg 20:32 31 Tem 2013 #2
sen de mi gidiyorsun?
kullanıcı19 21:08 31 Tem 2013 #3
Hayır ben bu şiiri paylaşmak istedim
Furkan61 04:05 01 Ağu 2013 #4
Şaşırdım. İdeolojik görüşünüz ile edebiyatı karıştırmamanız hoş.
Heisenberg 04:33 01 Ağu 2013 #5 Şaşırdım. İdeolojik görüşünüz ile edebiyatı karıştırmamanız hoş.
Şair dibine kadar karıştırmış zamanında kendini de şaşırmış.
Furkan61 04:45 01 Ağu 2013 #6 Şair dibine kadar karıştırmış zamanında kendini de şaşırmış.
Senin beynin; senin fikrin.
kullanıcı19 12:41 01 Ağu 2013 #7
Edebiyat ile ilgilenen biri olarak bir şairin veya yazarın görüşü ne olursa olsun onu kendime uyarlayarak bir şekle sokamam şairin hakkını yemiş olurum . Benim görüşüm şu ya da bu , şairin düşünceleri onun şiirlerindeki ustalığını kapatmaz. Yani demek istediğim görüşler ve sanat objektif bakılması gereken bir konu.
svsmumcu26 15:03 01 Ağu 2013 #8 Şair dibine kadar karıştırmış zamanında kendini de şaşırmış.
'Şaşıranlar(!) Listesi' yapsam hiç ummadığın insanlar çıkar.
Bu bir siyasi ideoloji meselesi değil ; dini k.oruma , yaşatma meselesidir.
Üstadın hiçbir şiirinde siyasi eleştiri bulamazsın ; amma islamiyete karşı olanlar için her şiirinde bir söz bulursun.
kullanıcı19 17:13 01 Ağu 2013 #9 'Şaşıranlar(!) Listesi' yapsam hiç ummadığın insanlar çıkar.
Bu bir siyasi ideoloji meselesi değil ; dini k.oruma , yaşatma meselesidir.
Üstadın hiçbir şiirinde siyasi eleştiri bulamazsın ; amma islamiyete karşı olanlar için her şiirinde bir söz bulursun.
Evet doğru açıkçası bende hiçbir şiirinde siyasi meseleleri karıştırdığını görmedim . İslam tutkusuyla çok hoş şiirler yazan dini bütün biri.Siyasete kaçan bazı sözleri var ama, bunları hiçbir zaman şiirlerine yansıdığını görmedim