gereksizyorumcu'den alıntı:
büyükçekmece ya da küçükçekmece bu tür olimpiyatların ciddi olmadığını düşünüyorum. sorular genelde bi yerlerden araklanmış sayılar değiştirilmiş olur. ödüller de ciddiyetten ve teşvikten uzak sadece maddiyata dayanan ödüller olur, ne bileyim bi tane laptop alırsınız en fazla. boyunuz uzamaz ya da kısalmaz anlıyacağınız. arkadaşlar boğulacaksanız büyük denizde boğulun. yok büyükçekmecemiş yok bilmemne lisesinin düzenlediği matematik yarışmasıymış vs bunlarla ciddi olarak ilgilenmenizin bi anlamı yok. he girersiniz sorularını görürsünüz (eğer eski olimpiyatları veya başka ülke olimpiyatlarının eski sorularını taramışsanız birçok sorunun orijinal olmadığını da görürsünüz - gerçi Tübitak ın sorularının bile yarısından çoğu orijinal değil.) bu işlere girişiyorsanız hedefiniz öncelikle Tübitak yarışmaları olmalı, test sınavını geçip yaz kampına kalmak olmalı , ulusal olimpiyat ikinci aşamada madalya almak olmalı , takım seçme sınavını kazanmak olmalı , IMO da madalya almak olmalı. kabul ediyorum bu son yazdığım yere her yıl en fazla 2-3 kişisi yeni 6 kişi gidiyor kolay değil bunu yapmak ama hedef bu olmalı yaparsınız yapmazsınız orası sizin çalışma azminize,kapasitenize, size eğitim veren hocalarınıza vs bağlı.
Haklısınız.