duygu95 11:56 25 Ağu 2012 #11 odtü elektrik elektroniðe girdim
ygs puaný iyi gelince rahatlamýþtým baþtaki gibi çalýþmadým kýl payý kaçýyordu

Ne guzel tebrikler. Odtuyu ben de cok istiyorum.insallah giderim bende.
Sakincasi yoksa netlerini yazabilir misin ?
Ygs ve
lys
Kac net yapmaliyim bilmiyorum bu sekilde ogrenebilirim
sinavkizi 16:25 25 Ağu 2012 #12
odtü elektrik elektroniğe girdim
ygs puanı iyi gelince rahatlamıştım baştaki gibi çalışmadım kıl payı kaçıyordu

helâl olsun
bundan sonraki hayatınızda da başarılar dileklerimle...
orkun44 20:04 25 Ağu 2012 #13
Ne guzel tebrikler. Odtuyu ben de cok istiyorum.insallah giderim bende.
Sakincasi yoksa netlerini yazabilir misin ?
Ygs ve
lys
Kac net yapmaliyim bilmiyorum bu sekilde ogrenebilirim

böyle bir bölüm için hemen hemen bütün soruları yapman lazım
gereksizyorumcu 21:02 25 Ağu 2012 #14 böyle bir bölüm için hemen hemen bütün soruları yapman lazım

bizim zamanımızda sayısaldan 6-7 yanlış yapılsa bile girilebiliyordu (hatta oöbp na göre belki 10 yanlış)
şu an düşündüğünüz kadar artacağını sanmıyorum ama yine de şu an sınava gşren sizlersiniz sizler daha iyi bilirsiniz
duygu95 21:35 25 Ağu 2012 #15
Iki sinavin ortalamasi 460 olsa okuldan yaklasık 50 puan gelse 510 puanla odtu bilgisayar/insaat/ makine/ gnetik muhendisligine girilebilir.
Iyi bir net yapmak lazim hakkimizda hayirlisi olsun odtuyu ya da ituyu kazanamazsam zaten tekrar sinava girerim odtu olana kadar deneyecez artik
Alp50 21:50 25 Ağu 2012 #16 Kac net yapmaliyim bilmiyorum bu sekilde ogrenebilirim
aslında baya yanlış yaptım
ygs
34-6 türkçe 38-2
mat 35-5 sosyal 39-1 fen
lys-1 47-3
mat 29-1 geo
lys-2 29-1 fiz 27-3 kim 22-8 bio
53 puan geldi okuldan da
helâl olsun bundan sonraki hayatınızda da başarılar dileklerimle...
teşekkür ederim darısı başınıza
böyle bir bölüm için hemen hemen bütün soruları yapman lazım
yok ya toplam 30 yanlışım var işte diploma notunuz iyiyse çok zorlamaya gerek yok
bizim zamanımızda sayısaldan 6-7 yanlış yapılsa bile girilebiliyordu (hatta oöbp na göre belki 10 yanlış)
şu an düşündüğünüz kadar artacağını sanmıyorum ama yine de şu an sınava gşren sizlersiniz sizler daha iyi bilirsiniz
hocam mühendislikler çok düştü sizin zamanınızdaki gibi değil tıpların yükselmesi bize çok yaradı eskiden kılavuza bakar odtü e-e ye girenlere imrenirdim ama o zamana göre çok kolay bir şekilde girdim
korkmazserkan 22:05 25 Ağu 2012 #17
burda herkes mühendislik istiyor ben tam tersi tıpı istiyorum
gereksizyorumcu 23:55 25 Ağu 2012 #18 hocam mühendislikler çok düştü sizin zamanınızdaki gibi değil tıpların yükselmesi bize çok yaradı eskiden kılavuza bakar odtü e-e ye girenlere imrenirdim ama o zamana göre çok kolay bir şekilde girdim

evet netlerinize bakılırsa gerçekten eskisi gibi değil. özellikle 47-3 mat2 neti eskiden boğaziçi,bilkent,odtü mühendisliklerinde (ee,endüstri,bilgisayar) rastlanabilir bi durum değildi. haberim yok ama halen boğaziçi mühendislikleri Türkiye'nin en yüksek puanlı bölümleridir heralde, yoksa tıp onları da geçti mi?
local99 00:09 26 Ağu 2012 #19
Tıp kontenjanlarının + hemen hemen her üniversitenin kontenjanının belli bir miktar arttırması , bölümler arası katsayıyı kaldırmaları ile bazı sayısalcıların hukuk seçmeleri puanların biraz düşmesine sebep oldu ..
(Birde eskisi gibi 75 değil 60 üzerinden veriliyor okul puanları )
Yanlış hatırlamıyorsam 9.000 kadar Tıp , 12.000 kadar Hukuk kontenjanı vardı ..
Kaba hesapla ilk 10.000'e giren adam istediği üniversitede olmasa'da istediği bölüme gidebilir
duygu95 00:47 26 Ağu 2012 #20 burda herkes mühendislik istiyor ben tam tersi tıpı istiyorum
Tıpta hayat kurtarıyorsun ama kişi kendi hayatını yaşayamıyor.
Yaşayamadığın ömür neye yarar ki. Biraz zor, doktorluk çok çalışmayı seven biri için tabi ki ideal.
Para kazanıyorsun harcayacak zamanın olmuyor.
Ben de eskiden tıp istiyordum, herkes tıpa sıcak bakmıyor bir de çevremde çok mühendis var onlar da bu mesleği öneriyor.
İlgi alanına yönelmek en iyisi,kim bilir belki doktor olurum ama severek yapabileceğimi sanmıyorum.
Mühendis olmak hele de ODTU'lü olmak ayrıcalık bence.