Bende yeni öğrendim nsat komutunu. Lisede bu konuları gördüğüne sevinmelisinKullanmasını bilirsen ilerde çok işine yarayabilir.
Bende yeni öğrendim nsat komutunu. Lisede bu konuları gördüğüne sevinmelisinKullanmasını bilirsen ilerde çok işine yarayabilir.
Evet hocam bilmekte fayda var bu yıl bilgisayar dersimiz var ve bence bilgisayar dersi çok iyi Exceli işliyoruz yazılıda excelden soru var heralde , noktalı virgülleri karıştırıyorum hep
hmm exceliniz Türkçe
int(k) onun orijinali
teknik olarak da yapılan işlem sakat oluyor çünkü bunu yapan mod işlemi var
Türkçede tam komut nedir bilmiyorum ama
mod(n;2) nin 0 veya 1 liğini kontrol ederek sayının teklik ve çiftliğini kontrol edebilirsiniz
Ben genelde ilk olarak fx komutlarıyla yaptırıp sonra üzerinde değişiklik yapıyorum.
Bu komutların nasıl kullanıldığını fx komutlarından öğrenmeni tavsiye ederim sana.
Ayrıca excel in yardım dosyasından çok şey öğrenebilirsin. Bu komutların örnek kullanımları var orda.
Herhangi bir hücreye fx den bir komutu yazdır. Hücre içerisinde, komutun nasıl kullanıldığını, nereye parantez, nereye virgül ya da noktalı virgül koyduğunu, nereye değerleri yazdığını görebilirsin.
Sayın gereksizyorumcunun dediği gibi, mod komutu tek çift için daha iyi olur ama illa ki nsat ya da int komutu kullanman gerekiyorsa, şöyle yapabilirsin.
=EĞER(NSAT(A1/2)=A1/2;"çift";"tek")
Yani sayının yarısının tam kısmı yarısına eşitse çifttir, değilse tektir.
Foruma üye olmana gerek yok! Facebook hesabınla yorumlarını bekliyoruz!