MatematikTutkusu.com Forumları

format atma

ezekiel 17:26 22 Ara 2012 #1
Masaüstü pc ime ilk kez kendim format atıcam ama bi yerde sorun yaşıyorum.Kasa asus american megatrends ve biosu farklı.Birinci boot deviceyi cd room yapmam lazım ama bende o yok değişik kısaltmalar var 1. floopy driver var ve 3m maxtor diye garip şeyler çıkıyor.Bunların karşılıkları nelerdir?Formatı şu linke bakarak atıcam.
Bilgisayara Nasıl Format Atılır (XP) | Resimli Anlatım

KemalKH - ait kullanıcı resmi (Avatar) KemalKH 18:08 22 Ara 2012 #2
Size format cd vermeleri lazım sayın ezekiel. Normal olarak taktığınızda cd'yi "Kurulumu başlatmak için bir tuşa basın." gibilerinden bir cümle görmeniz lazım.. Sonra bildiğiniz kurma.. Enter, enter ve enter..

ezekiel 18:30 22 Ara 2012 #3
Format cd im yoktu bilgisayarcıdan aldım ama bios ayarlarındaki anlattığım yeri nasıl ayarlayacağımı bilmiyorum.Ayarlamam şart linke bakarsan resimlerde göstermişler.

Furkan61 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Furkan61 19:31 22 Ara 2012 #4
Başlat -> Çalıştır -> dxdiag yaz Tamam butonuna tıkla, sistem sekmesinde BIOS sürümünü görürsün. Daha sonra o modelin BIOS ayarlarını internette arattır bulursun. Ama türkçe sitelerde bulamayabilirsin, yabancı sitelere bakmalısın. Bu arada bulabilirsen birinciyi DVD Rom, ikinciyi HDD yapmayı unutma.

ezekiel 20:19 22 Ara 2012 #5
Dediğin şey çıktı ama neyi aratıcağımı bilmiyorum tarih ve ver. 08/00/10 diye bi yazı çıktı.

Furkan61 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Furkan61 20:34 22 Ara 2012 #6



Şu kırmızı içine aldığım alan.

Aslında bunların gereği yok, bilgisayar açılırken işletim sistemi yüklenmeden sürekli deleteye bas gelir BIOS ekranı.Biraz uğraşsan bulursun, BOOT ayarları First-Second BOOT Device falan çarpar gözüne ordan ayarlarsın.

Genelde BIOS yüklenirken DVD ROM dolu ise algılar, herhangi bir tuşa basarsan etkin olur. Ama bu durum birden fazla yüklü olan OS ve birden fazla hdd gibi etkenlerle değişebilir. Ama bu yöntem o kadar sağlıklı değil. En iyisi BOOT.

Benzer konular

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm