Akreple yelkovan her kaç dakikada bir üst üste gelir?
Yazdırılabilir görünüm
Akreple yelkovan her kaç dakikada bir üst üste gelir?
59 dakada bir
Benim bu kadar kolay soru sorabileceğimi düşünebiliyor musun Mesut? Hem bu senin bilginle çözülebilecek bir soru değil.
yaklaşık olarak 65 dk diye buldum
Evet, 60 ile 65 dakika arası ama net cevap istiyorum.
hocam naaptınız mesut 10. sınıfmış yandaki 0 ı görmeyip 1. sınıf falan mı sandınız acaba?MatematikciFM'den alıntı:Benim bu kadar kolay soru sorabileceğimi düşünebiliyor musun Mesut? Hem bu senin bilginle çözülebilecek bir soru değil.
Bu soru 10. sınıftan sonraki sınıflarda anlatılan konulardan biriyle çözülüyor. Ayrıca Mesut benim öğrencim.
peki hocayla öğrencisi arasına girmiyorum dövün hocam :)
Bu soru güme gitti arkadaşlar, güzel bir soruydu. Heba olmasını istemem. Bakın bakalım, bir şeyler çıkarabilecek misiniz?
Emin değilim ama 65,4 mü hocam ?
MatematikciFM'den alıntı:Bu soru 10. sınıftan sonraki sınıflarda anlatılan konulardan biriyle çözülüyor. Ayrıca Mesut benim öğrencim.
Toparlarsak saat 00:00 dan başlanırsa yelkovanın 60dk harekitne karşılık akrep 5 dk ilerleyecektir yelkovana 5 dk daha gerekiyor ki akrebi yakalayabilisin
Yelkovan 60 dk gittiğin akrep 5 dk gidiyorsa
Yelkovan 5 dk gittiğinde kaç ? dk gider
?=0,416.... dk akrep gider ozaman yelkovan yine bunu yakalamaya çalışır
ozaman yelkovan 0,416..küsüratlı giderse akreb de kaç dk gider ? daha tam buradan bişey bulmuş değilim ama gidiş yolu deniyorum :)
saatin çalışma sistemi nasıl?, bazı saatlerde akrep ve yelkovan sürekli hareket halinde, bazıları ise tik taklı, yani dakikayı tamamlayıp tak diye 1 dkyı bir anda ilerliyor
Öğretmenim çok ayrıntıya indiniz. Tabi ki sürekli çalışan. Tik taklılarda hiç bir zaman üst üste gelmez. Özel saatlerin haricinde.
65,454545...olduğunu düşünüyorum, ama cevap olarak 60 ile 65 arası demişsiniz, bilmiyorum belkide yanlış düşünmüşüm
Arkadaşlar size zaman kaybettirdiğim için, çok özür diliyorum. Bir dalgınlık oldu. Cevap 65,4 dakika yada 65 dakika 27,3 sn imiş. benim aklımda 63 dakika 27,3 saniye kalmıştı. Önce Duygu'yu, sonra paradoks12 öğretmenim sizi tebrik ediyorum. Ben bu soruyu, serilerle çözmüştüm. O yüzden kaliteli bir soru diye kabul etmiştim. Halbuki şimdi gördüm. 720/11 işlemi ile sonuç çıkıyormuş. Tekrar özür diliyorum.
Hocam yani benim ilk cevabım doğru mu olmuş oluyor. :) Vallahi sevindim şimdi çözebildiğim için :D
estağfurullah hocam, benim açımdan sorun değil
ben şu şekilde çözmüştüm; belirli bir süre içinde akrebin aldığı yolun, yelkovana aldığı yola oranı hep eşittir. burdan yola çıkarak
5/12=x/60+x ve x=65,4545... olarak bulmuştum
Seni sevindirik seni.
Öğretmenim gerçekten mahçup oldum ve kızdım kendime size vakit kaybettirdiğim için, ama insanlık hali, böyle oldu.
Bunu pek sevmiyorum ama, tarih sürekli karşımda duruyor, bir de bugün benim doğum günüm, yani orta yaş unutkanlığının zirvede olduğu gün.
Hocam mesuta da haksızlık yaptınız galiba :) Bu arada doğum gününüz kutlu olsun :)
Doğum Gününüz kutlu olsun Hocam Nice mutlu yaşlar diliyorum size..
:) doğun gününüz kutlu olsun hocam. ayrıca ben olaya kesinlikle vakit kaybı olarak bakmıyorum, bu tür küçük hatalar her zaman olur. sonuçta hiç birimiz makine yada bilgisayar yazılımı değiliz. ( bu arada gereksizyorumcu bir bilgisayar yazılımı olabilir:) ondan şüpheleniyorum)
Ben kimlere haksızlık yapmadım ki. Neyse Salı günü dersim var. İzah ederim durumu.
Teşekkür ederim ikinize de. Orta yaş böyle bir şey işte. Uzun ince bir yolun ortaları. Ne öldürür, ne güldürür.
Hocam bende düşünüp duruyordum 10.sınıfta işlemediğimiz ne olabilir ki acaba diye :)
Forumda yokken dedikodusunu yapıyoruz ama, şöyle diyelim: Üniversiteden, sadece elinde diplomayla değil, kafasında bilgiyle mezun olmuş, eğitim yıllarını dolu dolu geçirmiş, muhtemelen, fazlasıyla kendini yetiştirmiş, ve tabi, pratik zekası yüksek bir insan.
Size de teşekkür ederim öğretmenim.
Hocam iyice yaş kompleksine girdiniz alt tarafı bir yaş:) Yaşınız değil tecrübeniz artıyor bence.MatematikciFM'den alıntı:Ben kimlere haksızlık yapmadım ki. Neyse Salı günü dersim var. İzah ederim durumu.
Teşekkür ederim ikinize de. Orta yaş böyle bir şey işte. Uzun ince bir yolun ortaları. Ne öldürür, ne güldürür.
İnsan kendisini yetiştirmek istese bile beyin müsaade etmeyince nafile. Ben de kendimi yetiştireyim diye göbeğim çatlıyor ama halimiz ortada.
Artık unutkanlıktan midem bulandı. Kapasitemiz bu kadar.
Artık şunu düşünmeye başladım Acaba ben de mi Matematikçi olsam ? Doktor olma hayallerim vardı ama sanki bu daha zevkli gibi..:)
Alp kardeş, tecrübe dediğin şey, dost kazığını hazmetmektir. Miden hazmetse bile beynin kusuyor.
Niye Duygu, unutkanlığın başladığında neşteri hastanın içinde bırakırım diye mi?
Ben sana baştan beri diyorum. Senden harbi Matematikçi olur diye. Bilirkişi konuşuyor burda. Bana saksı muamelesi yapmayın!!!!!
Öğretmenim valla çok karasız kaldım şimdi sevdiğim bir mesleği yapmak benim için daha iyi olacaktır ama doktorluğu da seviyorum :confused: :confused: sizinde dediğiniz gibi neşteri içerde unutabilirim belki dikkatsizlikten :D
saat ile ilgili bir soru var, eskiden başka bir sitede görmüştüm ama her zamanki gibi cevap eklenmemiş, yani bende cevabı bilmiyorum ( daha doğrusu kendime ait çözümüm var ama soruyu soran kişi cevap eklemiş belkide yanlış çözmüşümdür) isterseniz ekleyeyim hep beraber düşünüp bağlayalım
Tamam öğretmenim, ben varım.
Bende varım :D her ne kadar çok bişey bilmesem de :)
Seni Cimcime seni.