bir hastaneye kanserli hasta gelme olasılığı yüzde 1 dir.bu hastaneye gelen 100 hastadan herhangi birinin kanser olma olasılığı nedir?
Yazdırılabilir görünüm
bir hastaneye kanserli hasta gelme olasılığı yüzde 1 dir.bu hastaneye gelen 100 hastadan herhangi birinin kanser olma olasılığı nedir?
Cevabı zaten soruda vermişsin kanserli hasta gelme ihtimali % 1ise ,hastaneye gelen 100 hastadan kanser olma olasılaığı 1 dir
hayır tabiki de yüzde bir deil cevap.hastaneye gelen hasta sayısı 10000 olsaydı olasılık daha da artardı
yaklaşık 1-1/e gibi bir değerdir
cevabı 1-P(hiç kanserli hasta gelmemesi) şeklinde hesaplayabiliriz (en az 1 tane gelmesi gerektiğini anlayıp bu çözümü yapıyoruz , tam 1 tane gelmesi isteniyorsa cevap değişir)
bu da her hastanın kanserli olmama ihtimali 99/100 olduğundan
1-(99/100)100 olacaktır , bu sayı da 1-1/e ye çok yakın bir değerdir.
1 sorum daha var 5 erkek 4 kız ögrncı arasndn 3 erkek, 3 kız olmk uzere 6 kşlik grup krlcktr. Erkeklrdn bri kzlardn bryle sclmk ıstmysa kç farklı secim yplblr ?
bu soru forumda soruldu diye hatırlıyorum
neyse yeniden çözelim
önce hiç koşul olmadan oluşabilen tüm grupları buluruz sonra bunlardan istenmeyen grupları çıkartırız
C(5,3).C(4,3)=10.4=40 tane 6 kişilik grup kurulabilir
bahsi geçen erkek ve kızı 6 kişiye seçeriz kalanlarla da yanlarını doldurup istenmeyen grpları buluruz
C(4,2).C(3,2)=6.3=18 tane
sonuçta 40-18=22 tane istenen şekilde grup oluşur.
chatliamshow sen şu an facebookta matematik sayfasında benim sorularıma cewap veren kişini taaa kendisini çoooooook ilginçççç
gereksiz yorumcu mükemmel çözümün için sağol
Doğruysa çok ilginç.alpar332'den alıntı:chatliamshow sen şu an facebookta matematik sayfasında benim sorularıma cewap veren kişini taaa kendisini çoooooook ilginçççç