https://img80.imageshack.us/img80/1328/matsoruv.jpg
Yazdırılabilir görünüm
kural şu: 1 den 9 a kadar olan rakamları 7 rakamı hariç kutulara rastgele yerleştiriniz. kural budur.
bu soruya cevap yazan çıkmyacak sanırım.
ya çok merak ettim nasıl olmuş ki bulan yok mu?
Anladıgım kadarıyla bir örüntü ama sürekli değişiyor
4 artıp 7 azalıyor
7 artıp 3 azalıyor
3 azalıyor
Burda Anlatılamak İstenen Bir sayı da olabilir
soru kaynamış. neyse bendecevabını yazayımda kapansın bu soruda.
kural şudur:
4 5 6 7 8 9 sayıların kareleri 16 25 36 49 64 81 sayılarını oluşturan rakamlar yanyana durmalıdır.
Cevap Bu olabilir Ama Soruda Bu istenmiyor Soruda Boşluga ne Gelecek Diyor :S
ama 64 ün rakamları yanyana değil ki
yazdığım soruda "boşluğa ne gelecek " diye bir ifade yoktur.crazyspin51'den alıntı:Cevap Bu olabilir Ama Soruda Bu istenmiyor Soruda Boşluga ne Gelecek Diyor :S
64 tuzak sayıydı.zeyno'den alıntı:ama 64 ün rakamları yanyana değil ki
64 olmuyor diyecek ilk kişiyi merak etmiştim. demekki kontrol ediyorsunuz aferin.
Pardon Yanlıs Yazmısım Ama Hangi Yöntemle Yazılmıs diyor Bence Örüntü Veya Sayı Dizisi Olabilir
teşekkür ederim
Benim merak ettiğim bir şey var neden 36 simetriği 63 şeklinde veya 18|81 şeklinde ben mantık kuramadım çünkü aynı sırada 49 normal bir şekilde yazılmış...Eğer bir mantığı varsa bir kural oluşturur diye düşünüyorum çünkü ne taraftan bakacağız bunun mantığını kuramadım ben
hocam naaptınız "kafese de ben koydum oni" der gibi oldu bu :)3.14159265358979323846264'den alıntı:64 tuzak sayıydı.
64 olmuyor diyecek ilk kişiyi merak etmiştim. demekki kontrol ediyorsunuz aferin.
soruda simetrisi olacak diye bişey denmiyor ki zaten simetriyle alakası yok.soruda fark edilmesi gereken rakamların karelerinin tabloda olması
Ama ne şekilde, bir sırası var mı ?
gerçekden tuzakdı 64 sayısı.
tuzak derken mesela sorunun cevabı yazıkdan sonra forumu okuyan bazı gençler "a! cevap 5 miş. hıım güzel." deyip;
sonuçla ilgili cevapla ilgili bi araştırma bir irgileme "niye 5 neden 3 değil?" gibi sorular pek sormuyorlar.
sbs lgs kpss diyorki test hızı! non stop!
bakalım gerçekden kuralı yazdıkdan sonra kontrol edip 64'ü bulacak bi genç varmı diye bi deneme yaptık.
ve sonuç +
varmış. :)
matematik ölmemiş.
:)matematiği çok seviyorsunuz anlaşılan,ölüp ölmemesi bile ilgi alanınıza giriyor.:)
sizi bu konuda destekliyorum ve taktir ettim.3.14159265358979323846264'den alıntı:gerçekden tuzakdı 64 sayısı.
tuzak derken mesela sorunun cevabı yazıkdan sonra forumu okuyan bazı gençler "a! cevap 5 miş. hıım güzel." deyip;
sonuçla ilgili cevapla ilgili bi araştırma bir irgileme "niye 5 neden 3 değil?" gibi sorular pek sormuyorlar.
sbs lgs kpss diyorki test hızı! non stop!
bakalım gerçekden kuralı yazdıkdan sonra kontrol edip 64'ü bulacak bi genç varmı diye bi deneme yaptık.
ve sonuç +
varmış. :)
matematik ölmemiş.
bende soruyla ilgili düşünmüştüm ilk sorduğunuz zamanlarda, ama bişey bulamamıştım, şimdi sizin ilk verdiğiniz cevabı okuyunca. bu ne biçim örüntü dedim:) hiç hoşuma gitmedi yani. hatta çözüm hoşuma gitmediği için ayrıntılı inceleme gereği duymadım, yani bende tuzağa düştüm denebilir:)
bu tuzaklı soruda ''matematik ölmemiş'' dedikten sonra tuzaksız, tutarlı ve daha güzel bir çözüm de ekleseydiniz çok daha süper olacaktı
evet matematik bir sevgidir aşkdır.
rakamların ahenkli dansıdır.
geometri ve cebir matematiğin can damarıdır.
yaşasın matematik!
not: matematik işlemi düşüncesi yapmadan bi gün geçirebilir misiniz?
yemek tarifinde oran hesabı yapar bayan.
evin beyi ay sonunu hesaplar.
evin çocukları dersden geçmek için gerekli notu hesaplar.
işte cevap aşağıda:
16 25 36 49 64 81 sayılarını oluşturan rakamalrın kutuları birbirne komşu.
81
364
259
bir örüntüde ben sorayım zamanında biri bana sormuştu cevabı bulamamıştım,
soruyu birebir hatırlamıyorum ufak değişiklik olmuş olabilir ama mantığı önemli zaten
18,27,64,12,52,...
süpersiniz ya hayatınız matematik desenize:)
sağolun.
herkes kendi çapında süperdir.
hayatı matematik olmayan bi isnsan gösterebilir misiniz?
haklısınız :)