http://www.karto.itu.edu.tr/dersleri...ari1_cevap.pdf şu adresteki 2. soru yanlış çözülmemiş mi ? ben hep
y=(6t+t^2+c)/(4+t) buluyorum bi bakarsanız sevinirim.
Yazdırılabilir görünüm
http://www.karto.itu.edu.tr/dersleri...ari1_cevap.pdf şu adresteki 2. soru yanlış çözülmemiş mi ? ben hep
y=(6t+t^2+c)/(4+t) buluyorum bi bakarsanız sevinirim.
Cevabı
y(t)=c_1(t+4)+(t(t+6))/(t+4) olmalı
8. Sınıf? :confused::confused::confused:
kommedi wolframdan geçirerek bitmiyor iş benim sorduğum çözüm 8. sınıfım evet matematik ayrı bir dünya gibi geldiğinden öğrenebildiğim kadarını öğrenmeye çalışıyorum. ve yarıca bakarsan wolframdaki cevap benim dediğimle aynı.
Bu Wolfram hastalık olmuş artık. Bilen-bilmeyen oraya sorup cevap çıkarmaya çalışıyor. Hâlbuki Wolfram çoğu çözümü veremez. Fakat integralde bayağı iyidir.
e üzeri integrali yanlış almış, dolayısıyla cevap tabiî ki yanlış. Çarpı değil bölü olacak.
teşekkürler benim çözümüm doğru galiba.Cem1971'den alıntı:Bu Wolfram hastalık olmuş artık. Bilen-bilmeyen oraya sorup cevap çıkarmaya çalışıyor. Hâlbuki Wolfram çoğu çözümü veremez. Fakat integralde bayağı iyidir.
e üzeri integrali yanlış almış, dolayısıyla cevap tabiî ki yanlış. Çarpı değil bölü olacak.
Haklısınız hocam, teknolojiyi kullanmanın da bir sınırı vardır kommedi.Cem1971'den alıntı:Bu Wolfram hastalık olmuş artık. Bilen-bilmeyen oraya sorup cevap çıkarmaya çalışıyor.
Yok ben ortaya konuşuyorum. Görünür vaziyetten bahsettim. İsim zikretmiyorum!gökberk'den alıntı:Haklısınız hocam, teknolojiyi kullanmanın da bir sınırı vardır kommedi.
Jocher, 8. sınıf olduğuna göre özel sınıfta mı okuyorsun? IQ'un yüksek olmalı o zaman, sanırım!.. Bunlarla ilgilendiğine göre.
Yok özel sınıfta okumuyorum sadece bahçeşehir kolejine gidiyorum. IQ konusna gelincede ne kadar zekiyim bilmiyorum ama matematiğe ilgim dünyaya iz bırakma isteğimden geliyor.Cem1971'den alıntı:Yok ben ortaya konuşuyorum. Görünür vaziyetten bahsettim. İsim zikretmiyorum!
Jocher, 8. sınıf olduğuna göre özel sınıfta mı okuyorsun? IQ'un yüksek olmalı o zaman, sanırım!.. Bunlarla ilgilendiğine göre.