Bu dediğin üçgenin ikizkener olduğunu ispatlar eş kenar olduğunu ispatlamaz...
Yazdırılabilir görünüm
Bu dediğin üçgenin ikizkener olduğunu ispatlar eş kenar olduğunu ispatlamaz...
ağırlık merkezinden:
|BD|=2|DT|
|DT| = 3
CDT~CHD
DH = 3
m(T) = 90
Sevgili arkadaşım biraz daha kolay sorayım D noktasının ağırlık merkezi olduğunu nerden biliyorsun nasıl ispat edecelsin ???
eXCeLLeNCe cözüm doğru . Ağırlık merkezi kanıtlama soyledır BT kenar ortaydır Cden bir doğru daha cekersek CZ diyelim buda kenar ortaydır . AH da kenar ortaydır .Üçgenin ağırlık merkezi kenarortayların kesiştiği noktadır. Kenarortayların kesim noktası kenarortayı köşeden 2, kenardan 1 birim uzunluğunda keser.
Ağırlık merkezi gibi geldi bana :D ama cevabı baska türlü sağlamıyor :Dxelaze'den alıntı:Sevgili arkadaşım biraz daha kolay sorayım D noktasının ağırlık merkezi olduğunu nerden biliyorsun nasıl ispat edecelsin ???
KMoon`'den alıntı:eXCeLLeNCe cözüm doğru . Ağırlık merkezi kanıtlama soyledır BT kenar ortaydır Cden bir doğru daha cekersek CZ diyelim buda kenar ortaydır . AH da kenar ortaydır .Üçgenin ağırlık merkezi kenarortayların kesiştiği noktadır. Kenarortayların kesim noktası kenarortayı köşeden 2, kenardan 1 birim uzunluğunda keser.
Geometride böyle bi şey yok dostum :)
bizim muradımızda üçgenin nasıl eşkenar olduğunu bulmak :)eXCeLLeNCe'den alıntı:Ağırlık merkezi gibi geldi bana :D ama cevabı baska türlü sağlamıyor :D
üçgenin eşkenar olduğunu asla ispatlayamayacağız çünkü olmak zorunda değil :)xelaze'den alıntı:bizim muradımızda üçgenin nasıl eşkenar olduğunu bulmak :)
Sorunun bilgi kısmında bir bölüm çıkmamış acaba o bölüm ne?
Soru biraz eksik sanırım :D
https://img703.imageshack.us/img703/9264/iqfn.jpg