Bu cümlenin tamamı __ adet heceden oluşmakda olup; __ adet sesiz ve __ adet sesli toplam __ harf bulunmakdadır.
Yazdırılabilir görünüm
Bu cümlenin tamamı __ adet heceden oluşmakda olup; __ adet sesiz ve __ adet sesli toplam __ harf bulunmakdadır.
Gerçekten çok orjinal sorular soruyorsunuz hocam :)
eğlendiren soru.:D sınavım olmasa yarın uğraşırım
Bilmeceleri severim. En güzel yanı da, uğraşmaya gerek kalmadan, sadece dikkatle çözülebilmeleri.:)
sesiz değil, sessiz olarak doğru yazım olur.:)3.141592653589'den alıntı:Bu cümlenin tamamı __ adet heceden oluşmakda olup; __ adet sesiz ve __ adet sesli toplam __ harf bulunmakdadır.
hiç yorum yok, yanlış mı oldu yoksa?:(
pardon baskı hatası olmuş :)sentetikgeo'den alıntı:sesiz değil, sessiz olarak doğru yazım olur.:)
İpucu: önce hece sayısını daha sonra sessiz ve sesli harf miktarlarını bulmaya çalışırsanız daha kolay çözüme ulaşırsınız.
boşluklar sırası ile 35,49,35,84 doldurulacak.
Ayrıca "heceden oluşmakda" değil, "heceden oluşmakta" ve "bulunmakdadır" değil "bulunmaktadır" olacak.Sesizi hiç söylemiyorum zaten:)
Bence bu daha çok yazım hatalarını bulma oyunu gibi oldu:)
Bu oyun Türkçe bulmaca oyununa dönüşmüş. :)
Nasih,yazım hatalarından fazla anlatım bozukluğu var. :)
Benim Türkçe'm sizler kadar düzgün değil kusura bakmayınız.
Lütfen üzülmeyin,zamanla düzelir.Başlarda bizimki de böyleydi.:)3.141592653589'den alıntı:Benim Türkçe'm sizler kadar düzgün değil kusura bakmayınız.