10e12x in türevi nedir?
sorunun içinde bir ara işlem o sebeple şıkları yok yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Yazdırılabilir görünüm
10e12x in türevi nedir?
sorunun içinde bir ara işlem o sebeple şıkları yok yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Sözel olacak ama,
çarpım türevi yapacağız: (1. nin türevi x ikinci)+(2. nin türevi x birinci)
=0.(e-12x)+(2. nin türevi).(10)
=10.(2.nin türevi)
2.nin türevine gelince, üstel fonksiyonda (e) üzerindekli sayıyı türevli olarak öne çekeriz: (12x in türevi 12 dir)
sonrasında (e-12x)i yanına yazarız.
=10.(12).(e-12x)
=120.(e-12x)
120.e12x mi?
bunu bi kişi daha doğrulayabilir mi çünkü soru yanlış çıkıyor.
direkt soruyu sorsanız çünkü ben de böyle buldum
tamam sizde öyle bulduysanız doğrudur heralde teşekkürler
sırf ben öyle bulmadım
10e^(12x) - Wolfram|Alpha
bu da öyle buldu :)
https://img6.imageshack.us/img6/3530/q206.png
Böyle yapmıyor muyduk?
böyle yapılan sorular genelde xx şeklindeki ifadelerin türevinin alırken oluyor bunda gerek yok ama tabi böyle yapınca da aynı cevap çıkarFurkan61'den alıntı:
Ben böyle buluyordum; yanlış mı, işlem hamallığı mı?khorkhurt'den alıntı:böyle yapılan sorular genelde xx şeklindeki ifadelerin türevinin alırken oluyor bunda gerek yok
yanlış değil tabi ki ama hammallık
ben de şöyle buluyorum
ex' in türevi=ex.(üssün türevi) (üssün türevi 1 olduğundan sorun yok)
e12x' in türevi=e12x.(üssün türevi)
üssün türevi 12 olduğundan e12x.12 bulunur bir de önünde 10 var
10.e12x.12=120.e12x
Sonra bakar ve dersin ki: ":D"Furkan61'den alıntı:Ben böyle buluyordum; yanlış mı, işlem hamallığı mı?
İkisi de doğru, senin ln li çözümün bâzı türev sorularında çözüme ulaşmada daha kalıcı oluyor, hatâ payını azaltıyor.
sinavkizi'den alıntı:Sonra bakar ve dersin ki: ":D"
İkisi de doğru, senin ln li çözümün bâzı türev sorularında çözüme ulaşmada daha kalıcı oluyor, hatâ payını azaltıyor.
Tamam; üniversitede böyle çözüyorum. :D
Ne güzel ama, matematik ile bağın kesilmeyecek...Furkan61'den alıntı:Tamam; üniversitede böyle çözüyorum. :D
Senin için de kesileceğini asla zannetmiyorum.sinavkizi'den alıntı:Ne güzel ama, matematik ile bağın kesilmeyecek...