yaşları tam sayı olan 3 kardeşin yaşları ortalaması 34 ve ortanca değeri 37dir.buna göre en küçüğünün yaşı en fazla seçildiğinde dizinin modu medyanına eşitolur. maddesini gösteremedim.yardımcı olurmusuuz
Yazdırılabilir görünüm
yaşları tam sayı olan 3 kardeşin yaşları ortalaması 34 ve ortanca değeri 37dir.buna göre en küçüğünün yaşı en fazla seçildiğinde dizinin modu medyanına eşitolur. maddesini gösteremedim.yardımcı olurmusuuz
yanlış olabilir:)
x,y,z olursa yaşlar.
ortanca y olur.
y=37
x+y+z=102
x+z=65
mod en çok tekrar edilen sayı olmalı.
mod=medyan verilmiş
x veya z den biride 37 seçilmeli.
aynen ama en küçüğünün yaşı en fazla seçildiğinde muhabbeti ne ?matrix[ ]'den alıntı:yanlış olabilir:)
x,y,z olursa yaşlar.
ortanca y olur.
y=37
x+y+z=102
x+z=65
mod en çok tekrar edilen sayı olmalı.
mod=medyan verilmiş
x veya z den biride 37 seçilmeli.
Yaşlar toplamı=34.3=102
Dizi ...,37,... şeklinde
Kalan iki kişinin yaşı toplamı =102-37=65
37 değerinin medyan olarak kalabilmesi için.
65 olan iki yaşın toplamını 37 sayısına;
1)ikisi de eşit olarak.
2)biri eşit
1. ifade olamaz 37+37>65
2. ifade 65-37=28
en küçüğünün alabileceği maximum değer 28 dir. O halde dizinin yeni hali
28,37,37
Dizinin modu : 37
Dizinin medyanı : 37
Böyle değil mi?
en küçüğünün yaşını en fazla 28 seçebiliyoruz 29 seçsek z değeri 36 olur sıralama 29,37,36 olur o zamanda ortanca değeri 37 olmaz çünkü
ortanca değeri bulmak için küçükten büyüğe veya büyükten küçüğe sıralama olması gerek.
tamamdır .ikinizede çok teşekkür.
Ben de 28 dedim. Sorun nerde anlamadım?matrix[ ]'den alıntı:en küçüğünün yaşını en fazla 28 seçebiliyoruz 29 seçsek z değeri 36 olur sıralama 29,37,36 olur o zamanda ortanca değeri 37 olmaz çünkü
ortanca değeri bulmak için küçükten büyüğe veya büyükten küçüğe sıralama olması gerek.
evet aynı bulmuşuz. nightmarenin ''aynen ama en küçüğünün yaşı en fazla seçildiğinde muhabbeti ne ?'' sorusuna cevap yazmıştım:)Furkan61'den alıntı:Ben de 28 dedim. Sorun nerde anlamadım?
Hee, tamam. Kusura bakma :)matrix[ ]'den alıntı:evet aynı bulmuşuz. nightmarenin ''aynen ama en küçüğünün yaşı en fazla seçildiğinde muhabbeti ne ?'' sorusuna cevap yazmıştım:)
yok ne kusuru :)