mateematik, emeklerin için sağol.
Yazdırılabilir görünüm
mateematik, emeklerin için sağol.
nasıl türev almışssın anlamadım çözümünü:)frk'den alıntı:Elinize sağlık fakat 2. sorunun çözümünü şu şekilde yaptım yanlış olan kısmı anlamadım;
f(x)=(lnx)x
f'(x)=1.(lnx)x.ln(lnx)
f'(e)=1.(lne)e.ln(lne)=1e.ln(1)=0 şeklinde buluyorum. Yanlış olan kısmı neresi??
her tarafın ln ini almadan mı yaptın nasıl aldın türevi
lafı bile olmaz :)Admin'den alıntı:mateematik, emeklerin için sağol.
f(x)=(lnx)x
f'(x)=x.(lnx)x-1.(1/x)=(lnx)(x-1)
x=e için
lne(e-1)=1e-1=1 diye düşünüyorum. Ama emin değilim.***
ln almadan yapmışım haklısın. Kusura bakma ya iki soruda da bu yakmış beni :) Ama en çok içimi yakan soru sin4-cos4x=(sin2x-cos2x).1 oldu :) Melek'e de sana da çok teşekkür ediyorum :)mateematik'den alıntı:nasıl türev almışssın anlamadım çözümünü:)
her tarafın ln ini almadan mı yaptın nasıl aldın türevi
1. soruda (f-1)'(9) ifadesini işleme katmamışsın?
(f-1)'(9)=5/12 oluyorfrk'den alıntı:ln almadan yapmışım haklısın. Kusura bakma ya iki soruda da bu yakmış beni :) Ama en çok içimi yakan soru sin4-cos4x=(sin2x-cos2x).1 oldu :) Melek'e de sana da çok teşekkür ediyorum :)
Yanlış yapılmadan doğruya ulaşılmaz. İçin neden yanıyor ki ? Git bir bardak su iç. :D Geçer...frk'den alıntı:ln almadan yapmışım haklısın. Kusura bakma ya iki soruda da bu yakmış beni :) Ama en çok içimi yakan soru sin4-cos4x=(sin2x-cos2x).1 oldu :) Melek'e de sana da çok teşekkür ediyorum :)
birinci soruda köşeli paranteze aldığın ifadenin sonucu sıfır.
sabit sayının türevini alıyorsun çünkü
[(f-1)(9)]' bu türev 0 a mı eşit?mateematik'den alıntı:(f-1)'(9)=5/12 oluyor
Haklısın :) Bu arada kaç bardak su içsem de nafile :)Melek12'den alıntı:Yanlış yapılmadan doğruya ulaşılmaz. İçin neden yanıyor ki ? Git bir bardak su iç. :D Geçer...
Bazen insan ne kadar da şaşkın olabiliyor. Allah şaşırtmasın ne diyeyim :)mateematik'den alıntı:birinci soruda köşeli paranteze aldığın ifadenin sonucu sıfır.
sabit sayının türevini alıyorsun çünkü