1'den 48'e kadar olan faktöriyellerin çarpımı en az kaç ile çarpılmalı ki bir doğal sayının karesi olsun?
Yazdırılabilir görünüm
1'den 48'e kadar olan faktöriyellerin çarpımı en az kaç ile çarpılmalı ki bir doğal sayının karesi olsun?
Melek abla daha önce soru burada tartışılmıştı.
Yanlış hesaplamadıysam, 48 e kadar olan asal sayıların çarpımı ile çarpılırsa, bir tam sayının karesi elde ediliyor.
soru bana yabancı gelmemişti zaten, hatırlattığın için sağol Duygu :)duygu95'den alıntı:Melek abla daha önce soru burada tartışılmıştı.
Bence cevap 0 :D
Bir yerde gördümde sizinde yorumlarınızı almak istedim cevabı bilmiyorum malesef.
saçma bir cevap. 0 ile çarpıldığında tam kare elde edildiğini iddia etmek, 0 dan başka tam kare sayı olmadığını iddia etmekle eşdeğerdir.Melek12'den alıntı:Bence cevap 0 :D
Bir yerde gördümde sizinde yorumlarınızı almak istedim cevabı bilmiyorum malesef.
hocam toplam sembolüne üst sınır 99 ilk sınır k=1 ve sigma k/ (k+1)! ise formül n/n+1 mi ve cevap99/100 mü
seçeneklere 0 koyduğunuzda bununla birini avlamanız çok düşük ihtimaldir. (en azından ben hemen işaretlerim)Melek12'den alıntı:Bence cevap 0 :D
seçenekler yoksa bu sorudan 0 cevabı beklemek sepette 10 yumurta vardı altı çıktı kaç kaldı şeklinde bi soruyla muhattap olmak demektir ki oldum olası sevmem böyle soruları.
hocam rica etsem şunada bi bakar mısınız?genc sayısalcı'den alıntı:hocam toplam sembolüne üst sınır 99 ilk sınır k=1 ve sigma k/ (k+1)! ise formül n/n+1 mi ve cevap99/100 mü
Sorunuzu alakasiz konular uzerine acarsaniz cevap alamazsiniz. Yeni konu acip sormalisiniz.
genc sayısalcı'den alıntı:hocam toplam sembolüne üst sınır 99 ilk sınır k=1 ve sigma k/ (k+1)! ise formül n/n+1 mi ve cevap99/100 mübu sayıya 1/100! ekleyip çıkarırsanız sağdan başa doğru tüm sayıların tek tek yok olduğunu ve en sonda da 1-(1/100!) kaldığını görürsünüz yani yaklaşık 1genc sayısalcı'den alıntı:hocam rica etsem şunada bi bakar mısınız?
teşekkkürler hocam.emeğinize sağlıkduygu95'den alıntı:Sorunuzu alakasiz konular uzerine acarsaniz cevap alamazsiniz. Yeni konu acip sormalisiniz.
soruyu cevaplamış olmam duygu'nun haksız olduğunu göstermez ama :)genc sayısalcı'den alıntı:teşekkkürler hocam.emeğinize sağlık