Üreteçler yukarıdan aşağıya A,B,C olsun..K için AC vardır başka yoktur,L için BC vardır başka yoktur..İkisi birbirine eşit..
M için BC ve AC vardır,parlaklığı daha fazla olur..
Akım oluşması için ikililerin (-)(+) olması gerekli,(-)(-) veya (+)(+) olamaz..
Şimdi C'ye bakalım..Sol taraftan K üzerinden A'ya gidecek,K tek üreteçten besleniyor..
B'ye bakalım,C'ye gitmek zorunda hem L tek üreteçten besleniyor..Aynı zamanda B,C'ye de gittiğinden M'yi de besliyor..
Üstüne M,A'dan C'ye giden akımdan da besleniyor..İki üreteçten yâni..Tek yaptığımız şey - olan taraftan alıp + olan tarafa götürmek..
B'nin (-) yönü sağda..Akımı sadece sağdan paylaştırabilir,A'ya giderse (-)(-) olur ki bu da ilk başta dediğimle çelişir..Akım (-)'den (+)'ya gitmek zorunda..Buna göre soruyu incele anlayacaksın
Şimdi internetten baktığıma göre akım (-)'den (+)'ya gitmesine rağmen sırf önceden bilim insanları (+)'dan (-)'ye gittiğini kabûl ettikleri için o şekilde çözülüyormuş problemler..
Yâni akım (-)'den (+)'ya gider,ama okulunuzda veya dershanenizde (+)'dan (-)'ye olarak çözülüyorsa siz o şekilde çözebilirsiniz..Sonuç değişmeyecektir zaten..
(+)'dan (-)'ye için çözelim
Alışveriş gibi düşünüyoruz bu soru tiplerini..(+) olan (-) istiyor daima..(+)'nın (-)'ye olan bağlılığı da diyebiliriz : P
A'nın solunda + var..K üzerinden devam ediyor,B'ye gelmek istiyor ama B'de + var..Öyleyse C'ye gideyim diyor..- olduğu için gidebiliyor..1 akım oluştu..Eğer C'nin A ile bağlantısının olduğu yer de + olsaydı akım oluşmayacaktı..
Aynısı diğerleri için de geçerli..