symBoL 20:27 04 Kas 2012 #1
gereksizyorumcu 20:57 04 Kas 2012 #2
1.
bu soru nasıl çözülür bilemiyorum. tek bileceğimiz içine konulan sıvının ağırlığının şişenin ağırlığı kadar olduğu gibi geliyor.
tabi şişenin tamamı doldurulmuşsa o zaman şöyle düşünebiliriz 3v kadar sıvı ancak v kadar hacim batırabiliyorsa doldurulan sıvı 1/3 yoğunluktadır. (resimde doldurulan sıvının miktarını gösteren bişey var da ben göremiyorsam belirtiniz)
2.
yanılmıyorsam alanlar eşit olduğu için etki eden kuvvetler üzerlerindeki toplam kütleyle orantılı olur
K noktasının üzerinde 1 birim kütle varsa L noktası üzerinde 1+2=3 birim kütle vardır
sorulan oran da 1/3 olur
3.
cisimlerin ağırlığı G ve sıvının Y ye uyguladığı kaldırma kuvveti A olsa
T2=A-G olur
X cisminin batan kısmı Y nin batan kısmının 2 katından fazla olduğu için ona etki eden kaldırma kuvveti 2A dan büyüktür. bu kuvvete de B dersek
(B-G)/(A-G) ne olabilir diye soruluyor
(B-G)/(A-G)>(2A-G)/(A-G)=2+(G/(A-G))>2 , seçeneklerde sadece 3 uygun
4.
yarısı d özkütleli sıvıda , diğer yarısı da 3d özkütleli sıvıdaysa cismin özkütlesi 2d dir. X sıvısında sadece yarısı batabiliyorsa X de 4d özkütlesine sahip olmalıdır. (işlem yapmak şartsa cismin hacmine 2v diyip sonuca gidebilirsiniz)
5.
şekil 1 e bakınca sol tarafın ağırlık merkezinin denge noktasına uzaklığı sağ tarafın uzaklığının yarısı olduğundan sol tarafın ağırlığının sağ tarafın 2 katı olması gerekir.
şekil 2 için de X tarafının hem ağırlığı 2 kat fazla hem de yüzey alanı yarısı olduğundan basınç 4 katı olur.
svsmumcu26 23:40 02 Eki 2013 #3
Hocam aklınıza sağlık.
sadece matematikte değil fizikte de bizlere farklı bakış açıları kazandırıyorsunuz.
Uzun uzun işlemle yapabileceğim soruları (şuanda 5-10 tane oldu galiba) sayenizde ışık hızıyla çözebildim