https://img834.imageshack.us/img834/3220/n6ez.jpg
Cevap 1 ve 3 . Neden 2 olmuyor ?
Yazdırılabilir görünüm
https://img834.imageshack.us/img834/3220/n6ez.jpg
Cevap 1 ve 3 . Neden 2 olmuyor ?
cisim batmadıkça sıvıda ağırlaşma olmaz
*özür dilerim kapta
İyide T azaldıgı için batması lazım zaten 3. de M'ye etki eden kaldırma kuvveti artar diyor bunun mümkün olması için bir kısmının daha batması gerekmiyor mu ?
Hocam kesinlikle demiş belki birazı daha girer sıvının içine belki askıda kalır sonuçta kaptan ağırlığınca sıvı taşıracak ağırlaşma olmaz
m biraz daha su yüzeyine çıkacagı için olabilir mi ?? sonuçta ip kesilmiyo mu sonra baglanıyor ama
"Tekrar denge sağlandığında" ifadesi kullanıldığı için cisim tamamen batmış olamaz. Öyle olsaydı denge sağlanamamış olurdu. Batma olmadığı için ağırlaşma olmaz.
Takıldığınız yere bakarsak,
T=G-Fk değil midir.
T azalır dedik, doğrudur.
T neden azalır?
Bahsedilen ip kesildiğinde sudaki cismin biraz daha fazla kısmı su içine girecek. Artan hacimden dolayı Fk artacak. Fk artınca T=G-Fk olduğundan T azalacak.
İp sonra bağlanmıyor :) İp kesiliyor sonra yeni denge sağlanıyor.Mantıgıma göre M biraz daha suyun içine girer çünkü üstten birşeyle çekiyorsun o çektigin kuvveti azaltırsan daha fazla suya girer.
İyide tamamen batması gerekmiyor ki zaten birazcık batsa dahi taşırma kabına su girmiş olur.
tenten1'den alıntı:İp sonra bağlanmıyor :) İp kesiliyor sonra yeni denge sağlanıyor.Mantıgıma göre M biraz daha suyun içine girer çünkü üstten birşeyle çekiyorsun o çektigin kuvveti azaltırsan daha fazla suya girer.
kusura bakma gözlüklerim yanımda değil yanlış bilgilendirdim seni gerçekten kusura bakma ya :(
Hmm evet, taşırma kabının ağırlığı diyormuş. Ben sıvı bulunan kabın ağırlığı olarak düşündüm :confused:tenten1'den alıntı:İyide tamamen batması gerekmiyor ki zaten birazcık batsa dahi taşırma kabına su girmiş olur.
Güleyim mi ağlayım mı bilmiyorum şimdi farkettim ben yanılmıyosam taşırma kabı dediğini suyun oldugu kap :D Düşey kesiti verilen taşırma kabında sıvı içindeki M cismi K ve L cisimleriyle dengedeyken diyor.Soruya bak hay Allah :D Peki ozaman boş kabın ismi ne oluyordu ? :Dgökberk'den alıntı:Hmm evet, taşırma kabının ağırlığı diyormuş. Ben sıvı bulunan kabın ağırlığı olarak düşündüm :confused:
sustum sustum tamam:(
Kaplara isim verseler böyle olmazdı :p Madem büyük kap taşırma kabı, çözüm yukarıda :) Sorun kalmamıştır umarım ;)tenten1'den alıntı:Güleyim mi ağlayım mı bilmiyorum şimdi farkettim ben yanılmıyosam taşırma kabı dediğini suyun oldugu kap :D Düşey kesiti verilen taşırma kabında sıvı içindeki M cismi K ve L cisimleriyle dengedeyken diyor.Soruya bak hay Allah :D Peki ozaman boş kabın ismi ne oluyordu ? :D
Sıvı için taşma seviyesinde demiyor ondan olabilir mi?
Yok yok sorun kalmadı :) Tam tersi ağırlıgı azalabilir bile diyebiliriz :=)gökberk'den alıntı:Kaplara isim verseler böyle olmazdı :p Madem büyük kap taşırma kabı, çözüm yukarıda :) Sorun kalmamıştır umarım ;)