Cevap B bu soruda. Ama ben E'yi işaretlemiştim. 3.okta az yoğun ortamdan çok yoğuna geçiş var. Yani difüzyon değil. Ozmozda suyun difüzyonu olduğu için, pinositoz olması gerek miyor mu? Yoksa pinostoz sadece, çok yoğundan az yoğuna büyük molekülleri mi alıyor? Kafamı biraz karıştırdı bu soru.
Seçeneğe göre Hidrojenin atom numarası her zaman 1 olmayabiliyormuş. Tamam, izotoplarında atom numarası değişiyor ama periyodik tablo üzerinde atom numarasının 1 olduğu yazıyor. İzotoplara dikkat etmek zorunda mıyız ki?
Osmoz suyun difüzyonu dediğin gibi ama can alıcı nokta var suyun.
Osmoz : Suyun yoğunluğunun çok olduğu ortamdan az olduğu ortama doğru geçişine denir.
Bir ortamda su yoğunluğu fazla ise; ortam az yoğundur. Yani 3. ok doğru gösteriyor osmoz olayı için.
Pinositoz bunlardan tamamen farklı. Endositoz; ekzositozda; amaç sadece büyük moleküllü tanecikleri hücre içine dahil edilmesi veya hücreden uzaklaştırılmasıdır.
Periyodik tabloda atom numarasına göre yerleştirme yapılır. İzotop atomların atom numaraları aynı olacağından; periyodik sistemde aynı konuma denk gelirler.
Eğer sorularda "kesinlikle" gibi bir ifade varsa; her öncülü çürütmeye çalış. 1. öncül için düşündüğünde; X'i çoğu kişi gibi sende 1 kütle numaralı H(protonyum) gibi düşünmüşsün. Ama döteryum ve trityum da o koordinata gelebilir.
Buda başka bir sorum. Şuana kadar ygs müfredatında enzim konusunu işlemedim. Ama kitapta taşıma konusunda yer verilmiş. Tam olarak ne yaptıklarını anlayamadım.