1)
Maya hücreleri etil alkol fermantasyonu yapar.Etil alkol fermantasyonunda son ürün olarak etil alkol ve CO2 oluşur.
Yaşamsal faaliyetlerini gerçekleştirebildiklerinden dolayı aynı zamanda üreme eğilimdedirler.Bu yüzden hücre sayısı değişir.
Fermantasyon sonucu net 2 ATP ve ısı açığa çıkar.Termometrenin gösterdiği değer artar.
2) Fermantasyon oksijensiz solunum olduğu için oksijen tüketilmez.
3) Etil alkol fermantasyonunda CO2 açığa çıkar.Kireç suyu ile kimyasal tepkime vererek kireç suyunu bulandırır.2ATP ve ısı açığa çıktığı için termometrenin gösterdiği sıcaklık değerinde artış gözlenir.
4) Üzüm suyu kullanılarak etil alkol fermantasyonu yapılır.Açığa çıkan CO2 asidik bir oksit olduğu için fenol kırmızısı(asit ayracı) ile tepkime vererek fenol kırmızısının rengini sarıya dönüştürür.Üzüm suyu kullanıldığı için miktarı azalır.