sinavkizi 21:00 17 Haz 2012 #1
Yorumlarınızı istiyorum:
"Proust, "Kayıp Zaman"ı yazarken bir gün odasında hüngür hüngür ağlarken buluyorlar onu.Hayrola, diyorlar, öldü, diyor. Kim, diyorlar.Kahramanlarından birinin adını söylüyor.Yazan o, öldüren o, buna inanıp ağlayan o.
Bu parçada anlatılmak istenen düşünceyi içeren cümle hangisidir?
A.Yazar, inanmadığı şeye başkasını inandıramaz.
B.Yazar kahramanlarıyla duygusal ilişkiler kurar.
C.Romanın akışı içinde yazarı aşan durumlar olabilir.
D.Yazar, yarattığı dünyayı reddeder.
E.Yazar duygu ve düşüncelerini kahramanları aracılığıyla iletir.
2. f(x)+g(x) fonksiyonunun grafiği y eksenine göre simetriktir. g(x)=e^x ise f(x)=? (e^-x)
3. f(x)=|x-2011|-|x+2011| fonksiyonunun alabileceği tam sayı değerleri kaç tanedir? (8045)
4. f(x)=||x-5|-6| fonksiyonunun grafiği ile g(x)=4 fonksiyonunun grafiğinin kesim noktalarının apsisleri toplamı kaçtır? (20)
5. 2≤|x|+|y|≤5 bağıntısının sınırladığı kapalı bölgenin alanı kaç
br² dir? (42)
Faruk 21:12 17 Haz 2012 #2
1. sorun için B seçeneğini düşünüyorum. Ama A ile B arasında kaldığımı itiraf edeyim.

Cevap ne?
Gal-Kübra 21:50 17 Haz 2012 #3
ilk soru için ben de B seçeneğini düşünüyorum
Faruk 22:02 17 Haz 2012 #4 ilk soru için ben de B seçeneğini düşünüyorum

Güzel düşünce
Gal-Kübra 22:24 17 Haz 2012 #5
bilmem...o olabilir diye düşündüm
Gal-Kübra 22:28 17 Haz 2012 #6
3. soruyu çözdüm ancak mutlak değer ve büyük eşit,küçük eşit yapamıyorum.çok üzücü...
seungri_vı 22:38 17 Haz 2012 #7
1. sorunun cevabını biliyor musun acaba. bana göre A şıkkı daha mantıklı...
sinavkizi 16:22 18 Haz 2012 #8
B diyen arkadaşlarım, kutlarım.

Ben A demiştim. Niçin B?
Gal-Kübra 17:28 18 Haz 2012 #9
olabilecek şıklar A ve Bydi.fakat A şıkkının doğru olabilmesi için parçanın içerisinde okurların romanların inandırıcılığıyla ilgili bakış açılarından ya da yazarın romana inandırıcılık katmasıyla ilgili uğraşlarından az da olsa bahsetmeliydi.parça yazarın romanının kahramanlarıyla duygusal ilişkiler kurduğunu ve bu yüzden bir kahraman ölünce ağladığından bahsetmektedir.bu yüzden B şıkkı doğrudur
sinavkizi 17:32 18 Haz 2012 #10
Cevap şıkkını gördükten sonra A'yı reddetmek daha kolay. Yalnız çözerken "benden istediği daha çok bu sanki" deyip A diye düşündüm. Aslında mesaj vermek bâbında olsa A daha uygun. Ama "parçaya göre" ne yaparsın...