MatematikTutkusu.com Forumları

karisik

galpaydin - ait kullanıcı resmi (Avatar) galpaydin 20:52 27 Mar 2012 #1

||Nyks - ait kullanıcı resmi (Avatar) ||Nyks 21:57 27 Mar 2012 #2
Düzelteydin keşke.. Çok üşendim yan yan bakınca ama neysem

1.sorun .. x sıvısı döküldü mü iyice .Ysıvısı olduğu yerde duruyor onun yere göre basıncı değişmez. Sıvı basıncı dememiş. Yere göre basıncını katı basıncı gibi düşün kapta düzgün direk ağırlığa eşit. Değişmez.

Onun dışında eskiden cismin ağırlığının bir kısmını x sıvısı,bir kısmını y kaldırıyordu.
x gidince y iş başa düştü diyerek üstüne düşeni yapacak ve kaldırma kuvvetini uygulayacak.
Vbatan.dsıvı.g d değişmedi Vbatan artmalı. Vbatan arttığı için cisim aşağı iner Ep azalır

||Nyks - ait kullanıcı resmi (Avatar) ||Nyks 22:05 27 Mar 2012 #3

||Nyks - ait kullanıcı resmi (Avatar) ||Nyks 22:13 27 Mar 2012 #4
Son sorunda tepkimede girenler ve ürünler gaz olduğu için tepkime homojen.
Molekül sayısı. 1mol molekül 1.5 mol molekül olmuş artmış.
X₂Y iyonik olamaz. X₂ ve Y₂ molekül halde olabiliyor. Oysa metal atomları molekül halde bulunamaz

galpaydin - ait kullanıcı resmi (Avatar) galpaydin 01:20 28 Mar 2012 #5
Düzelteydin keþke.. Çok üþendim yan yan bakýnca ama neysem

1.sorun .. x sývýsý döküldü mü iyice .Ysývýsý olduðu yerde duruyor onun yere göre basýncý deðiþmez. Sývý basýncý dememiþ. Yere göre basýncýný katý basýncý gibi düþün kapta düzgün direk aðýrlýða eþit. Deðiþmez.

Onun dýþýnda eskiden cismin aðýrlýðýnýn bir kýsmýný x sývýsý,bir kýsmýný y kaldýrýyordu.
x gidince y iþ baþa düþtü diyerek üstüne düþeni yapacak ve kaldýrma kuvvetini uygulayacak.
Vbatan.dsývý.g d deðiþmedi Vbatan artmalý. Vbatan arttýðý için cisim aþaðý iner Ep azalýr
duzeltiyorum aslinda ama yukleyince yine yan dondu beceremedim sagol ugrastigin icin

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm