MatematikTutkusu.com Forumları

Almanca

1 2 3 Son
duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 22:27 29 Ara 2011 #1
Almanca da anlamadığım bir gramer kısmı var bilen varsa açıklayabilir mi lütfen yarın yazılım var

kaufe(satın almak) fiilinde şu çekimler yapılmış

Ich kaufe einen Pullover

der Pullover olduğundan -en alıyor bunu biliyorum. Bu cümle de -en ekinin amacı ne onu niye kullanıyoruz anlamadım.

Was kaufst du ?
Ich kaufe einen Pullover diyoruz bunu çözemedim niye olduğunu bu derste yoktum

Bir de,

Ich trage ein kleines Hemd oluyor. Burda klein sıfatına -es gelmesininn amacı ne onu anlayamadım

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 22:29 29 Ara 2011 #2
1. sorunun cevabı şu şekilde, kaufen fiili akkusativ alır. Geçişli bir fiildir yani. Bu yüzden der artikelli nesneyi akkusativ haliyle, yani ein => einen dönüşümünü yaparak kullanırız

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 22:31 29 Ara 2011 #3
Sorun şu ki ben akkusativeleri bilmiyorum 1 hafta Okula gitmedim işlemişler bunu anlamadım. Kısaca açıklayabilir misin zahmet olmassa.

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 22:35 29 Ara 2011 #4
Konular aynı zaten.
10. sınıf ile 11. sınıfın almancası aynı çünkü siz 9.sınıfta işlemeye başladınız biz 10.sınıfta kitaplar bile aynıdır muhtemelen.

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 22:39 29 Ara 2011 #5
Akkusativ (-i hali)

Akkusativ'in türkçe karşılığı ismin -i hali. Kitabı, kazağı, defteri, kalemi ... gibi.

Nominativ de ismin yalın halidir. Nominativ bir ismi, Akkusativ halde kullanmak için şu şekilde dönüşümler yapılır.

Nominativ|Akkusativ
Der => Den
Das => Das
Die => Die

Mesela,
der Pullover => den Pullover
das Buch => das Buch
die Bluse => die Bluse

Sadece der artikelli olanlar değişiyor.

Eğer belirsiz artikelle (ein, eine, einen) kullanmak istersek (Senin örneğinde olduğu gibi)

der=>einen
die=>eine
das=>ein

şeklinde kullanılır.

kommedi - ait kullanıcı resmi (Avatar) kommedi 22:40 29 Ara 2011 #6
Atatürk Anadolu ve Çelikel Anadolu liselerinde almanca dersi oluryormu ?

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 22:42 29 Ara 2011 #7
Atatürk Anadolu ve Çelikel Anadolu liselerinde almanca dersi oluryormu ?
Anadolu liselerinde ikinci yabancı dil olarak almanca okutulur. Bazı anadolu liselerinde başka diller de olabilir, ispanyolca rusça falan. Öğrenci tercihine göre seçer. Ama her anadolu lisesinde Almanca vardır.

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 22:50 29 Ara 2011 #8
Çok saol Gökberk. Mantık olarak der=>den olacağını biliyorum ama anlamını Türkçe olarak bilmediğim için kafam karışmıştı anladım saol.

Birde

an/ziehen

Ich ziehe x an yapısı var bunu anlayamadım.

For example

was ziehst du an ?

Ich ziehe ein Hemd an
Ich ziehe einen Rock an

Bunlar örnek cümleler ama neye göre ?

gökberk - ait kullanıcı resmi (Avatar) gökberk 23:04 29 Ara 2011 #9
Ziehen fiilini bilmiyorum Ama sormak istediğin şeyi anladım. Fiil anziehen olduğu halde cümlenin içinde ziehen ..... an şeklinde kullanıyoruz çünkü bunlar ayrılabilir fiiller (trennbare verben).

Başka bir fiil ile anlatıyım (zieheni bilmiyorum çünkü),

einpacken (bavula koymak) fiili de ayrılabilir fiildir. Bu ayrılabilir fiillerde baştaki ek (ein, an... vb.), cümlenin sonuna koyulur. Fiilin asıl kısmı (packen, ziehen... vb.) ise normal yerinde yani özneden sonra kullanılır.

Bu yüzden verdiğin örnek cümlelerde an eki sonda. anziehen
Ich ziehe ein Hemd an
Ich ziehe einen Rock an

einpacken fiiline örnek yazıyım ben de,
Ich packe einen CD player ein.
Ich packe eine Sandalen ein.

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 23:07 29 Ara 2011 #10
Birleşik fiilleri biliyorum aufstehen gibi bunu cümlede kelime halinde kullanmıyoruz ama benim sormak istediğim bu an/ziehen'in cümledeki görevi. Yinede uzun açıklaman için saol.

1 2 3 Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm