an/ziehen cümlede fiil durumunda, şimdi baktım giymek fiiliymiş :)
Ich ziehe einen Rock an => Ben eteği giydim
Yazdırılabilir görünüm
an/ziehen cümlede fiil durumunda, şimdi baktım giymek fiiliymiş :)
Ich ziehe einen Rock an => Ben eteği giydim
anlamı giymek bunu biliyorum. :) Ama farklı bir kalıp olarak kullanmışlar çözemedim ne olduğunu. Okulda dersi kaçırınca böyle oluyor işte neyse uğraştığın için teşekkür ederim.
Bişey değil, pek yardımcı olamadım :(
Normal birleşik fiil kalıbı değil mi bu kullanım? Neresi farklı geldi sana, benim de aklım karıştı :confused:duygu95'den alıntı:Ama farklı bir kalıp olarak kullanmışlar çözemedim ne olduğunu.
-i halini anladım bu yeter :) 1. üniteyi bitrdim sonunda 2. üniteye geçtim. Artık sorun kalmadı sanırım :)gökberk'den alıntı:Bişey değil, pek yardımcı olamadım :(
Ben de anlamadım yarın sorarım :)gökberk'den alıntı:Normal birleşik fiil kalıbı değil mi bu kullanım? Neresi farklı geldi sana, benim de aklım karıştı :confused:
Kitabınız Deutsch Ist Spitze mi?
evet. Deutsch als 2. Fremdsprache ;);););)gökberk'den alıntı:Kitabınız Deutsch Ist Spitze mi?
Hiç duymadım öyle bişey ;) Bizimki Deutsch Ist Spitze A1.2 diye bi kitap.duygu95'den alıntı:evet. Deutsch als 2. Fremdsprache
Aynısı zaten ;)Bizimde öyle Deutsch Ist Spitze A1.2 - 2. yabancı dil olarak almanca (Deutsch als 2. Fremdsprache) olduğu için aynı.gökberk'den alıntı:Hiç duymadım öyle bişey ;) Bizimki Deutsch Ist Spitze A1.2 diye bi kitap.