merhaba değerli arkadaşlar..
yine bir soru ile zat-i halinizi rahatsız ediyorum bağışlayın lütfen...
soru şöyle... ilgilenenler emeği geçenlere şimden sonsuz teşekürler.. esen kalın..
https://img838.imageshack.us/img838/615/rx5b.png
Yazdırılabilir görünüm
merhaba değerli arkadaşlar..
yine bir soru ile zat-i halinizi rahatsız ediyorum bağışlayın lütfen...
soru şöyle... ilgilenenler emeği geçenlere şimden sonsuz teşekürler.. esen kalın..
https://img838.imageshack.us/img838/615/rx5b.png
Hocam dikkat ederseniz cisim F1 kuvvetine kadar bir ivme sahibi olamıyor çünkü uygulanan kuvvet sürtünme kuvvetini geçmemiş. Ne zaman sürtünme kuvvetini geçmiş ivme kazanmaya başlıyor. Yani F1 kuvveti maksimum sürtünme kuvveti cisim harekete geçtikten sonra da bu kuvvet etki edecek daha fazlası yok. mg.k=Fs olduğuna göre mg=P ve Fs=F1'i bilmek gerekli ve yeterlidir (B)
Gayet aydınlatıcı ve açıkayıcı oldu.. Soruma tam olarak yanıt aldım.Emeğinize sağlık çok teşekrüler değerli arkadaşım MKE.MKE'den alıntı:Hocam dikkat ederseniz cisim F1 kuvvetine kadar bir ivme sahibi olamıyor çünkü uygulanan kuvvet sürtünme kuvvetini geçmemiş. Ne zaman sürtünme kuvvetini geçmiş ivme kazanmaya başlıyor. Yani F1 kuvveti maksimum sürtünme kuvveti cisim harekete geçtikten sonra da bu kuvvet etki edecek daha fazlası yok. mg.k=Fs olduğuna göre mg=P ve Fs=F1'i bilmek gerekli ve yeterlidir (B)
Rica ederim sevgili lazbiyologlazbiyolog'den alıntı:Gayet aydınlatıcı ve açıkayıcı oldu.. Soruma tam olarak yanıt aldım.Emeğinize sağlık çok teşekrüler değerli arkadaşım MKE.