siz bu işi biliyorsunuz :) teşekkürlerduygu95'den alıntı:
Yazdırılabilir görünüm
siz bu işi biliyorsunuz :) teşekkürlerduygu95'den alıntı:
Birşey değil. Anlaşılmıştır umarım :)makme'den alıntı:siz bu işi biliyorsunuz :) teşekkürler
Ben de Duygu gibi yapardım. Kesirleri ters çevirmeyi kendim bir kaç kesir yazıp denedim de her zaman olmuyor.makme'den alıntı:evet 2 teşekkürler ,
burcu hanımın söylediği doğru sanki sen 1. soru hakkında ne düşünüyorsun ?
teşekkürler :)gökberk'den alıntı:2. soruya farklı bir bakış açısı daha yazıyım,
m/n= basit kesir, 4.(m/n)-1= Pozitif sayı olacaksa, 4(m/n)=2 olmalı en az.
4(m/n)=2 ise, m/n=1/2
4(m/n)=3 ise, m/n=3/4
4(m/n)=4 ise, m/n=1, basit kesir değil artık, bundan sonrası için de basit kesir olmayacak.
Bişey değil :)
neden çıkarma yaptınız ? toplayarak sonuca ulaşılmıyor sanırımduygu95'den alıntı:
Sonuca ulaşabildiğim için çıkardım :) toplarsanız 23/11'li bir terim gelir. Uğraşmaya gerek yok bu şekilde en uygun ve kısası.makme'den alıntı:neden çıkarma yaptınız ? toplayarak sonuca ulaşılmıyor sanırım
belli sorudan zaten çıkarma yapmamız gerektiği o yüzden toplamıyoruz , sorumu geri alıyorummakme'den alıntı:neden çıkarma yaptınız ? toplayarak sonuca ulaşılmıyor sanırım
Bu klasik bir sorudur. Bu şekilde ya da benzeri şekilde çözülür bildiğim bir yol daha var buna nazaran daha uzun bu daha kısa olduğundan bunu tercih ederim. :)makme'den alıntı:belli sorudan zaten çıkarma yapmamız gerektiği o yüzden toplamıyoruz , sorumu geri alıyorum