1-
2x+3y+1=0
4x+6y+1=0
doğrularına eşit uzaklıktaki noktaların oluşturduğu doğrunun denklemi hangisidir
cv: (8x+12y+3=0)
2-
(x/4)+(y/6)=1 doğrusu ile y ekseni üzerinde dik kesişen doğrunun eksenlerle oluşturduğu üçgenin alanı kaç br dir.
Yazdırılabilir görünüm
1-
2x+3y+1=0
4x+6y+1=0
doğrularına eşit uzaklıktaki noktaların oluşturduğu doğrunun denklemi hangisidir
cv: (8x+12y+3=0)
2-
(x/4)+(y/6)=1 doğrusu ile y ekseni üzerinde dik kesişen doğrunun eksenlerle oluşturduğu üçgenin alanı kaç br dir.
2-(x/4)+(y/6)=1, böyle mi?
Evet
Tekrar düzenledim.
yanıt 2 , 39 mu?
ikini sorunun cevap şıkkı elimde yok, zaten mantığı önemli benim için
C-2
Bize verilen doğru denklemi, eksenleri (4,0) ve (0,6) noktalarında keser.
Eğimi -3/2'dir.
Bizim çizeceğimiz doğrunun eğimi 2/3 olmalıdır
Bir noktası ve eğimi bilinen doğru denklemini kullanalım.
(0,6) noktasından geçen ve eğimi 2/3 olan doğrunun denklemi;
3(y-6)=2x
2x-3y+18=0
Doğrunun x eksenini kestiği nokta için y=0 verelim.
2x=-18
x=-9 bulunur.
İstenen doğruyu oluşturduk, y eksenini (0,6), x eksenini (-9,0) noktasında kesiyor.
Oluşan üçgenin alanı, (Dikey Uzunluk . Yatay Uzunluk)/2
Alan=6.9/2=27 olmalıdır diye düşünüyorum :)
Sen iki doğru ve x ekseni arasındaki alanı bulmuşsun, bizden çizdiğimiz doğru ve x,y eksenleri arasındaki alan isteniyor :)sinavkizi'den alıntı:yanıt 2 , 39 mu?
1.soruda bunlar paralel olur oyuzden m1=m2 olmalı
2*/2x+3y+1=0
4x+6y+1=0
altalta toplarsak buluruz
8x+12y+3=0 olur
fazla gelmiş. :D
evet doğru bende yazıcaktım gene önce davrandın gökberk:)
Farklı bir çözümse yaz, biz de görelim :)atena'den alıntı:evet doğru bende yazıcaktım gene önce davrandın gökberk:)
senin bulduğun gibi buldum eğimlerinden gittim eğimleri çarpımından dik doğrular denklem buldum ordan yaptım:)
1. soruda sizin çözümünüzü anlamadım, ben şöyle yaptım:
Bu doğruların x eksenini kestiği noktaları bulup bu 2 noktanın tam ortasını buldum ve aynı şeyi y ekseni için de yaptım ve bu iki noktadan geçen doğrunun denklemini yazdım. ama cevap aynı çıkıyor.
benim yaptığım yol pratik eğimlerinin eşit olması gerektiğini gördüm eşit uzaklıkta dediği için kontrol ettim paralel olduğunu gördüm ve eğimlerini x in katsayılarını eşitledim :)Mat.'den alıntı:1. soruda sizin çözümünüzü anlamadım, ben şöyle yaptım:
Bu doğruların x eksenini kestiği noktaları bulup bu 2 noktanın tam ortasını buldum ve aynı şeyi y ekseni için de yaptım ve bu iki noktadan geçen doğrunun denklemini yazdım. ama cevap aynı çıkıyor.