Yanlız ağaç olsa bile kesişiyor sema. Doğrular, doğru parçaları aynı nokta üzerinden geçerlerse kesişmiş olurlar. Ağacı nokta kabul edersek sonuçta gene kesişirler.sema kutbay'den alıntı:
Yazdırılabilir görünüm
Yanlız ağaç olsa bile kesişiyor sema. Doğrular, doğru parçaları aynı nokta üzerinden geçerlerse kesişmiş olurlar. Ağacı nokta kabul edersek sonuçta gene kesişirler.sema kutbay'den alıntı:
şeridinin üzerindeki bir noktadan hareket etmeye başladığımızda aynı noktaya geri dönersek . bir ev ortada kalıyor ve hiç bağlantı oluşmuyor :confused:
Hocam ben de tek o noktayı yapamadığım için ağaç ekledim:) esprisine:)
emre,bir haftada yılmaz'dan 13 TL fazla para biriktiriyor.bir süre sonra yılmaz'ın
42 TL,Emre'nin 81 TL parası birikiyor.Emre haftada kaç TL biriktirmiştir.
halilibrahim'den alıntı:emre,bir haftada yılmaz'dan 13 TL fazla para biriktiriyor.bir süre sonra yılmaz'ın
42 TL,Emre'nin 81 TL parası birikiyor.Emre haftada kaç TL biriktirmiştir.
81-42=39 fazlalık var,
bu fazlalık 39:13=3 haftada oluşmuştur.
emre 3 haftada 42 birktirmiş;
buna göre emre haftada 42:3=14 tl biriktiriyormuş
bu soruya tam bir günü mü ayırdım yok yine çıkmıyor bir tanesi her seferinde kalıyor :D
İşte o noktada ortamı yeşillendirmek lazım :)
Olan ağaca olacak :(:mad::p:Dsema kutbay'den alıntı:İşte o noktada ortamı yeşillendirmek lazım :)
ben de gıcıklığına zihin cimnastiğine nokta koyayım :)
Kuratowski Teoremine göre sonlu bir graphın planar (düzlemsel) olması için gerek ve yeter koşul bu graphın K3,3 veya K5 i altgraph olarak içermemesidir.
K3,3 bizatihi bu soruda istenn şeklin kendisidir. (3 e 3 lük noktaların karşılıklı olarak birleştirildiği grapha denir)
K5 5 noktanın hepsinin bibirine birleşmesidir. beşgen ve olası tüm köşegenleri olarak düşünebilirsiniz.
kısaca Kuratowski Teoreminin sonucu olarak bu soruda istenen şey düzlemde sağlanamaz.