MatematikTutkusu.com Forumları

pırablım

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 03:20 01 Nis 2011 #1
Ahmet ve Mehmet 1´er çocuğuyla beraber balığa gidiyorlar. Ahmet çocuğunun 2 katı Mehmet de kendi çocuğunun 2 katı kadar balık yakalıyorlar.Toplam 28 balık yakalıyorlar.Ahmet´in oğlunun adı Hasan´sa Mehmet´in oğlunun adı ne?

Alp - ait kullanıcı resmi (Avatar) Alp 04:12 01 Nis 2011 #2
Böyle bir soru zihnimde hatırlıyorum. Bunlar dededen toruna nesil olmaları gerek

crdsa - ait kullanıcı resmi (Avatar) crdsa 04:22 01 Nis 2011 #3
Küçükken böyle bir soruyu duyduğumda çok uğraşmıştım.

Böyle bir soru zihnimde hatırlıyorum. Bunlar dededen toruna nesil olmaları gerek
Ahaha

gereksizyorumcu - ait kullanıcı resmi (Avatar) gereksizyorumcu 04:31 01 Nis 2011 #4
bunun ortaokul kitabında sormuşlar şöyle diyodu;
tuttukları balık sayısı 7 nin katıysa falancanın oğlu kimdir.

hani soru nasıl berbat edilir işte böyle , madem 7 nin katı diyosun bi de altına belirtsene 3 ün de katı değil

Melek12 - ait kullanıcı resmi (Avatar) Melek12 11:48 01 Nis 2011 #5
Ahmet'in isminde gördüldüğü üzre tek A harfi var ve oğlu Hasan'ın isminde iki tane A harfi var.
Mehmet'inde isminde görüldüğü üzre iki tane E harfi var oğlunun ismindede tek E harfi olması gerekir.Aralarında ters orantı var
Bu yüzden oğlunun ismi Abdülrezzak

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 18:35 01 Nis 2011 #6
Ahmet'in isminde gördüldüğü üzre tek A harfi var ve oğlu Hasan'ın isminde iki tane A harfi var.
Mehmet'inde isminde görüldüğü üzre iki tane E harfi var oğlunun ismindede tek E harfi olması gerekir.Aralarında ters orantı var
Bu yüzden oğlunun ismi Abdülrezzak
Farklı bir yaklaşım

Serkan A. - ait kullanıcı resmi (Avatar) Serkan A. 01:19 02 Nis 2011 #7
Dediğin gibiymiş güya.

paradoks12 - ait kullanıcı resmi (Avatar) paradoks12 01:40 02 Nis 2011 #8
bunun ortaokul kitabında sormuşlar şöyle diyodu;
tuttukları balık sayısı 7 nin katıysa falancanın oğlu kimdir.

hani soru nasıl berbat edilir işte böyle , madem 7 nin katı diyosun bi de altına belirtsene 3 ün de katı değil
ben ilköğretim 3. sınıf kitabında sorulmuş bir soruydu diye hatırlıyorum

Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm