MatematikTutkusu.com Forumları

Geçmiş İnsanları mı günümüz insanları mı daha mutludur ?

1 2 3 Son
kullanıcı19 19:15 26 Nis 2013 #1
Geçmişte daha mutluyduk sanki ....

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 20:18 26 Nis 2013 #2
Geçmişte neden mi daha mutluyduk?

Düzenli bir ordumuz vardı(!)
Mustafa Kemal Atatürk baş tacıydı laf eden hemen sorgulanıyordu.
Adaletle hükmediliyordu.
Bu son ikisi bence kafi.
Bir de eklemek gerekirse : teknolojinin olmaması denilebilir.

sinavkizi 20:28 26 Nis 2013 #3
Belâ'ya değin gidiyor. Bu hangi geçmiş?

duygu95 - ait kullanıcı resmi (Avatar) duygu95 20:59 26 Nis 2013 #4
Geçmiş derken bizim yaşamadığımız geçmişten bahsediyorsak, onu yaşamadan bilemeyiz.

matox 00:01 27 Nis 2013 #5
paradan,teknolojiden,konfordan en değerli şey insanlar arası samimi duygusal bağlardır.çok klişe bir şey olacak belki ama tarihsel bir gerçekliktir bir kuru ekmeği bile paylaşırken dünyanın en mutlu insanlarıdır onlar.tıpkı kuvayi milliye gibi,tıpkı kurtuluş savaşında çatışmaya ara verdiklerinde düşmanlarına ekmek konserve atan dünyanın en şerefli ve en güçlü ordusu TÜRK ORDUSU gibi.
belkide şimdi yaşadığımız bu kapkaranlık günler bu samimi duygusal bağların deformasyona uğramasından kaynaklanıyordur.o yüzden geçmişteki insanlar daha mutluydu bana göre

svsmumcu26 - ait kullanıcı resmi (Avatar) svsmumcu26 00:38 27 Nis 2013 #6
paradan,teknolojiden,konfordan en değerli şey insanlar arası samimi duygusal bağlardır.çok klişe bir şey olacak belki ama tarihsel bir gerçekliktir bir kuru ekmeği bile paylaşırken dünyanın en mutlu insanlarıdır onlar.tıpkı kuvayi milliye gibi,tıpkı kurtuluş savaşında çatışmaya ara verdiklerinde düşmanlarına ekmek konserve atan dünyanın en şerefli ve en güçlü ordusu TÜRK ORDUSU gibi.
belkide şimdi yaşadığımız bu kapkaranlık günler bu samimi duygusal bağların deformasyona uğramasından kaynaklanıyordur.o yüzden geçmişteki insanlar daha mutluydu bana göre
O günler geri gelecek.
Buna adım kadar emin'im.

kullanıcı19 01:09 27 Nis 2013 #7
En azından geçmişte Mustafa Kemal' in ülkemize yaptığı katkılar daha ön plandaydı herkes ona değer verip saygı gösteriyordu oysa şimdi bakıyoruda değil değer vermek saygı bile göstermiyorlar adı ''Kemal '' diye Arapçada kafir gibi bir anlama gelen ''Kamal'' ismini veriyorlar bundan ala saygısızlık var mı ? Prpgramlarda ''Ne mutlu türküm diyene '' demek yasak tepelere büyük harflerle kazılmış ''Ne mutlu trküm dyene '' yazılarını kaldırırlar .. TC yazısını kaldırırlar Yabancı ülkeler bile yaşlı adam ölüyor dediğinde biz yine de türklüüğümüzden vazgeçmemişiz oysa şimdi yok yere böyle işler çıkartıyorlar artık ülkemi ben bile anlamıyorum .. Keşke keşke atatürk' e benzer birisi çıksa gelse de kurtarsa ülkemizi şu bataklığın içinden ... İŞTE bu yüzden eskiden çok çok saha mutluyduk vatanına sahip çıkamayan bir toplumun ne kadar mutlu olabileceğinden bahsedebiliriz ki ...

matsever63 - ait kullanıcı resmi (Avatar) matsever63 01:13 27 Nis 2013 #8
zaman geçtikçe kalpteki imanların azalmasından dolayı mıdır yani gün geçtikçe batının etkisine girip dinimizin,kültürümüzün zayıflamasından dolayı mıdır bilinmez ama bildiğim tek şey gençliğe ve dünyaya gittikçe egemen olan şeytan bu hale getirmesinden yana nefsine hakim olamayan bir toplumdan da kaynaklanır bu.

kullanıcı19 01:22 27 Nis 2013 #9
Ama belki duyduğumuz kadar da kıyaslaybiliriz öyle değil mi ?

matsever63 - ait kullanıcı resmi (Avatar) matsever63 01:26 27 Nis 2013 #10
duyduğumuz kadar değil de gördüğümüz kadar desek daha doğru olur.

1 2 3 Son
Üst Forum
Anasayfa
Yukarı Standart Görünüm