En azından coğrafya yok :)
haklısın coğrafya bir kere beş gelmedi ingilizce geldi tarihde geldi bir kaç kez coğrafya nıh
En azından bir kere 5 gelmiş :) benim hiç 5 gelmedi (ilkokuldada orta okuldada lisede de sosyalden hep nefret ettim.) ama , ingilizcem nasılsa çok iyi , çok rahat konuşabiliyorum.Almanca berbat :) :) , tarihte , dil anlatımda .... nasılsa ingilizce iyi :D
Bende İngilizceyi çok seviyorum.şu an bile yabancı dizi izliyorum.
Ouklların açılması güzel ama korkuyor insan biraz, bide lise cidden çok hızlı geçiyo, 9. sınıfa başladığım günü sabahtan akşama hatırlıyorum fakat bu yıl 11. sınıfa geçtim, cidden çok hızlı geçiyor zaman :)
O daha ne ki ben 9. Sinifa dun basladim gibi bak simdi 12. Siniftayim okul bitiyor. ;)
Ben de çok iyi hatırlıyorum 9. sınıfın başında 11. sınıflar bizim döneme ziyarete gelmişlerdi ilk gün. Dün de biz 9. sınıflara ziyarete gittik, aradan 2 yıl ne çabuk geçti de ben ziyarete gider konuma geldim hiç anlayamadım :) Önümde 2 yıl daha var eminim ki çok daha hızlı geçecek :)
Duygu sen liseyi bitmiş say bence ;)
Çok korkunç! Bir o kadar da güzel aslında, üniversiteye başlayacaksın ama önünde koca bir sınav var! Ben niye korkuyorum ki bu kadar?!
ben bu yorumu nasıl kaçırdım ya hayretler içersindeyim :)
anadili Türkçe olan bir insan ingilizceyi nasıl ve neden sever? ingilizce bir eser mi ortaya koyuyorsunuz? ne bileyim şiir, roman vs? çünkü aksi durumda kimya ile uğraşmadığınız halde ben potasyumu çok seviyorum demek gibi bişey bu dediğiniz. berbat çevirilerden dolayı film ve dizileri ingilizce seyredebilirsiniz (bundan keyif alabilirsiniz) ya da daha büyük bir kaynağa erişmek için ingilizce kitaplar okuyabilirsiniz, ingiliz edebiyatını sevebilirsiniz ama bizatihi ingilizceyi nasıl seversiniz bunu anlayamadım.
mesela ben ingilizceye hiçbir duygu beslemiyorum ama hayatımın en verimli yıllarında bana bilimin dili olan ingilizceyi öğretmek yerine beni ingilizce düşünmeye zorlayan zihniyetten hep nefret ettim hatta tiksindim. evet malesef bizde böyle herşey amacından saptırıldığı gibi ingilizce de saptırılıyor. bilime ulaşma aracı olması gerekirken öğrencinin amacı haline getiriliyor, ingiliz gibi bilim üretmeye çalışmaktan başka bişey yapmıyoruz haliyle geriyiz çünkü ingiliz değiliz.